Svjetsko windsurfing prvenstvo u Vignju – drugi natjecateljski dan

Foto: HJS

Nizozemac Casper Bouman zadržao je vodstvo i nakon drugog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu za daskaše u klasi Formula Windsurfing. Luka Mratović i Ante Berlengi osigurali su plasman u finalnu zlatnu skupinu.

Daskaši su glisirali danas u Pelješkom kanalu. 13 do 15 čvorova vjetra bilo je dovoljno da prirede pravi spektakl brzine i adrenalina na regatnom polju. Što će tek biti kad zaista se raspuše kako svi s nestrpljenjem čekamo! Obje kvalifikacijske skupine odjedrile su dva plova, što znači da je jedna skupina završila sva četiri plova kvalifikacija, međutim druga je ponovno dočekala bonacu predvečer i nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak od jednog plova koji vuku od jučer. Stoga će sutra ponovno prva na more plava skupina, koja treba još odraditi četvrti plov kvalifikacija. Nakon toga će uslijediti kratka stanka na kopnu, dok se flota ne podijeli na zlatnu i srebrnu skupinu i krene s finalnim jedrenjima.
Od šest hrvatskih dasakaša nastup su u zlatnoj skupini osigurali Luka Mratović, koji se nakon tri plova nalazi na 23. mjestu, te Ante Berlengi koji je 35.
Zasad sve ide dobro, plasirao sam se u zlatnu skupinu i s tim sam zadovoljan. Sad kreće prava regata i vidjet ćemo kako će ići dalje – kazao je skromno Luka Mratović.
Na 94. mjestu je Vido Jeremaz, 99. je Mihovil Fantela, 113, Teo Marinović, 120. Ivo Buneta.
Nizozemac Casper Bouman vrlo je uvjerljiv, ima tri pobjede, čak četvrti plov za svoju kvalifikacijsku skupinu nije jedrio.
– Stvarno zasad jedrim odlično, ali regata je tek, počela tek su kvalifikacije. Ima još dosta vrhunskih jedriličara koje jedre konstantno i ništa još uvijek nije sigurno. A zadnji plov nisam jedrio jer je moj prijatelj rasparao jedro, pa sam mu posudio svoje, meni četvrti plov nije bio više važan – objasnio je ležerno Nizozemac.
U finale se ne prenose svi bodovi nego samo pozicija ostvarena u kvalifikacijama, znači praktički se kreće od početka.
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku