Najavljen Viganj slalom open 2014 od 1. do 4. svibnja

Kako izvještava Sportsko-rekreacijsko društvo Viganj, ovo popularno natjecanje u jedrenju na dasci od ove se godine vraća u Pelješki kanal. U organizaciji SRD Viganj, Hrvatskog doma Viganj i PŠU Peliška jedra iz Orebića, a uz potporu TZO Orebić i Općine Orebić u razdoblju od 1. do 4. svibnja ove godine održat će se ‘Viganj slalom open 2014’.

Sudjelovanje na natjecanju potvrdio je i hrvatski olimpijac Luka Mratović. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se prijave što prije.

U planu je: svečanost otvorenja u Kuventu u Vignju, a tijekom regate održat će se i različite športske i zabavne manifestacije poput malonogometne utakmice između domaćina i reprezentacije windsurfera. Na regati će posebno biti nagrađeni i natjecatelji – veterani, a priprema se i posebna nagrada za ženske natjecatelje.

U tijeku je formiranje organizacijskog odbora i potraga za sponzorima. 

Cilj organizatora je da ova regata postane tradicionalna, a u planu je organizacija još jedne u listopadu u okviru planirane male viganjske olimpijade – ‘Rozarijade’ – ukojoj organizator planira upriličiti natjecanje u što više sportova na kopnu i na moru. Uspješnom organizacijom ovakvih sportskozabavnih manifestacija u predsezoni i posezoni organizatori se nadaju produženju turističke sezone i afirmaciji Vignja kao destinaciji sportskog turizma.

 

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku