Marija Tolj nastavlja s dominacijom u bacačkim disciplinama u svojoj kategoriji

Foto: Facebook | isprike na lošoj kvaliteti fotografije

Atletika – Varaždin 24.04.2016 godine. U prvom kolu HALS-Hrvatska atletska liga sjever za starije kategorije nastupila je i naša orebićanka Marija Tolj.

Kao mlađa-juniorka Marija je nastupila u disciplini bacanja diska 1kg. te hicem od 47.48 metara popravila svoj prošlogodišnji osobni rekord koji je iznosio (45.90 m), osvojila 1. mjesto i 20. bodova za svoj klub Dinamo-Zrinjevac iz Zagreba Marija je još jednom potvrdila normu za Europsko mlađe-juniorsko prvenstvo (41.50 m) koje će se na ljeto održati u Gruziji.

Marija je ovim rezultatom sa šesnaestog mjesta skočila na deveto mjesto Svjetske mlađe-juniorske top liste u bacanju diska od 1kg. Na europskoj mlađe-juniorskoj top listi tranutno se naša Marija nalazi na trećem mjestu. Za sad su ispred nje Moldavka Alexandra Emelijanova i Finkinja Helena Leveelahti.

Marijina ekipa ovim putem zahvaljuje ravnatelju, razrednici i svim nastavnicima Industrijsko strojarske škole – Prvomajska gimnazija Zagreb, na njihovom razumjevanju i podršci koju joj pružaju.

Našoj Mariji čestitke na pobjedi i puno zdravlja želimo.

Komentiraj sa Facebook-om