Marija Tolj bacila normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo!

Na Kupu Hrvatske za juniore i juniorke održanom ovog vikenda u Zagrebu, Marija Tolj popravila je osobni rekord u bacanju kugle 4 kg, te ispunila normu za svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se ovog ljeta održati u Poljskoj.

Iako još uvijek mlađa juniorka – Marija je danas, drugog dana natjecanja, slavila u konkurenciji juniora hicem od 14.50m, što je ujedno i norma za Svjetsko juniorsko prvenstvo. 

Jučer, prvog dana natjecanja, Marija je nastupila u disciplini bacanja diska 1 kg, u kojoj je državna rekorderka u kategoriji mlađih juniora, te je hicem od 44.20 m osvojila drugo mjesto i 11. bodova za svoj klub Dinamo-Zrinjevac iz Zagreba. Prvo mjesto je odnijela juniorka Ivana Vuletić iz Splita.

Po prvi put je  (u ulozi skupljanja bodova) naša Marija bacila  kladivo. Postigla je daljinu od 30,32 metara što je bilo dovoljno za deveto mjesto i 4 boda za svoj klub. Marijin AK Dinamo Zrinjevac u ukupnom je klupskom poretku završio na drugom mjestu u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok je najuspješniji u ukupnom klupskom poretku organizator natjecanja AK Agram.

Uz izvješće s natjecanja, Marija je iskoristila priliku još jednom i ovim putem zahvaliti načelniku općine Orebić Tomislavu Ančiću i svim vijećnicima Općinskog vijeća koji su joj jednoglasnom odlukom dodjelili Javno priznanje – Nagradu Općine Orebić za iznimne sportske rezultate i dosege.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku