Biciklijada uz spizu i vino – sutra diljem Pelješke župe

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr - arhiva

Nakon prvotne odgode pred dva tjedna, organizatori poručuju da su spremni za sutra u subotu, 31. svibnja, a i vremenska prognoza nudi priliku za izvrsnu rekreaciju i zabavu.

Biciklistička utrka, koja zapravo i nije test brzine i izdržljivosti – sastoji se od vožnje 17 kilometara dugom rutom od Kune, preko Pijavičina, Potomja, Prizdrine, Donje Bande, Zagrude i Oskorušna, te nazad do Kune, ali i sedam ‘kontrolnih točaka’ u župskim vinarijama i OPG-ovima gdje će natjecatelji uz uživanje u domaćoj hrani i izvrsnim pelješkim vinima, također odgovarati i na pitanja vezana uz Pelješac i pelješku eno i gastro ponudu, a što će se također bodovati za ukupan plasman.

Sedam kontrolnih točaka biti će:

  1. PZ Kuna 1898, Kuna Pelješka
  2. Dingač Lučić, Pijavično
  3. Matuško vina, Potomje
  4. položaj Dingač & vina Kiridžija
  5. Vinarija Bartulović, Prizdrina
  6. Wine bar Peninsula & PZ Postup, Donja Banda
  7. Saints Hills, Zagruda

Nakon prolaska ciljem u Kuni, sudionici će se zaputiti na ručak u OPG Antunović koji je uključen u program i cijenu sudjelovanja na utrci.

Okupljanje je predviđeno u Kuni od 10 sati, a start u 11. Kotizacija iznosi 50 kn uz pretprijavu, ili 60 prijavom na dan utrke. Pretprijavu možete izvršiti online na Ciklo G.E.T. tour Pelješac.

Organizatori su ovog gastro-eno-rekreativnog spektakla Udruga za kulturu stola G.E.T. i Turistička zajednica općine Orebić.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku