Autoklub Pelješac Racing prvi u Kupu povijesnih automobila. Anto Prnić osigurao naslov prvaka.

Foto: AK Pelješac racing

Vozači Autokluba Pelješac racing ostvarili su izvrstan rezultat na utrkama 19. i 20. Nagrade Ragusa Racinga održane proteklog vikenda na stazi Mirinovo u Mokošici.

Anto Prnić osvojio je prvo mjesto u subotnjoj i nedjeljnoj utrci Kupa povijesnih automobila, kao i prvo mjesto među juniorima. Anto je ovim rezultatom, nakon što je cijelu sezonu u tijesnom vodstvu konačno i matematički osigurao prvo mjesto u Hrvatskoj u ovoj disciplini i prije posljednje utrke.
Josip Prizmić je u subotu osvojio treće mjesto, a u nedjelju je bio šesti. Za Pelješac racing nastupio je i Duje Prižmić koji je u obje utrke zauzeo petu poziciju odnosno drugu u poretku juniora. Ovim rezultatima AK Pelješac racing preuzeo je vodstvo u poretku klubova u ovoj disciplini prije posljednje utrke koja će se slijedećeg mjeseca održati na Grobniku.

Autoklub Pelješac Racing aktivno sudjeluje i na brdskim utrkama pa je u ukupnom poretku ove discipline zauzeo 9. mjesto među 35 aktivnih klubova. Važno je spomenuti da uspjesi ne bi bili mogući bez sponzora koji su u ovoj sezoni pomogli financirati sudjelovanja na natjecanjima. Stoga se iz Autokluba Pelješac racing žele zahvaliti Vinariji Matuško, Poljoprivrednoj apoteci Orebić, Caffe baru Felix iz Trstenika, Caffe baru Blue Sky iz Splita i Autoservisu Bokšić.

Inače, Kup povijesnih automobila nova je disciplina u kojoj se moguće natjecati od ove godine, a nastupiti se može samo s tehnički ispravnim povijesnim vozilom. Poanta nije što brže stići do cilja već biti što precizniji kako bi razlika u ostvarenim vremenima u svakoj od dvije vožnje bila što manja. Tako vrijeme postavljeno u prvoj vožnji natjecatelji u drugoj vožnji pokušavaju ponoviti ili barem ostvariti što manju razliku.

Nekoliko fotografija s Nagrade Ragusa racinga možete pogledati u našoj galeriji fotografija.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku