Obveznici fiskalizacije trebaju najkasnije do 9. siječnja ažurirati svoja programska rješenja!

Foto: I. Dajak

Kako je najavljeno iz Porezne uprave – od 9. siječnja ove godine ukida se podrška za starije protokole za enkripciju (šifriranje) u sustavu fiskalizacije zbog čega je potrebno ažurirati programe na naplatnim uređajima korisnika.

Za korisnike PC računala kao naplatnih uređaja to znači da će morati nadograditi program koji koriste za ‘kasu’. Osim nadogradnje samog programa, korisnici najstarijih operacijskih sustava koji su još uvijek u upotrebi: Windows XP i Windows Vista, također će trebati prijeći na Windowse 7 ili novije – što, nažalost, često znači i zamijeniti računalo ukoliko ono nije dovoljno snažno za normalno pokretanje novijih verzija Windowsa.

Ukoliko želite pomoć u ovom segmentu, savjetom, instalacijom, ili nabavkom hardvera i softvera – možete se u Orebiću obratiti članovima ICT Orebić: Croatia holidays (020/713-803) i Infolibar (020/714-464). Možemo vam ponuditi snimanje postojećeg stanja i savjet za najoptimalnije rješenje vaših potreba, ukoliko je potrebno izvršiti nabavku i instalaciju novog računala / operacijskog sustava, ili nabavku i instalaciju novih programskih rješenja. Od elementarne pomoći u povezivanju računala i kablova, do kompletnog rješenje ‘ključ u ruke’.

Više detalja pročitajte na web stranicama ICT Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku