Humanitarni koncert za sirotište u Keniji u Pomoćnici kršćana u Orebiću

Foto: Mali dom, Facebook

Povodom Godine milosrđa i Misijske nedjelje 23.10.2016. u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana održati će se humanitarni koncert za sirotište Mali dom u Keniji.

Koncert poćinje u 19:00 sati a nastupaju Crkveni zbor, Crkveni zbor mladih, gosp. Đurđica Farčić te klape Nava, Divna i Dingač.

Sirotište Mali dom dio je franjevačke misije koju u centralnoj Keniji, u selu Lower Subukia, vodi najmlađi hrvatski misionar fra Miro Babić. U Malom domu žive djeca s epilepsijom, dječjom paralizom, nepokretni zbog polia, s posljedicama tuberkuloze, hermafroditi… Koliko je moguće u afričkim uvjetima, svi imaju zdravstvenu njegu, a oni koji su sposobni pohađaju školu.  Djeca ovdje žive kao velika obitelj, imaju svoje dnevne obaveze, dobivaju dva obroka dnevno. Hrane se jednostavnom prehranom kakvu jede i ostalo tamošnje stanovništvo – kuhani grah i kukuruz, riža, zelje i ugali (tvrdo kuhani žganci koji se jedu umjesto kruha), a meso se jede jedanput u par mjeseci. O djeci se brinu žene iz sela koje je fra Miro zaposlio kao ”mame”, a uz njih su i volonteri – ljudi sa svih strana svijeta koji nekoliko mjeseci žive i pomažu u misiji. U Malom domu organizirana je i mala škola za svu djecu iz sela kako bi stekli prvu pismenost pa tako petogodišnjaci dolaze noseći na leđima, tradicionalno afrički umotanu mlađu braću i sestre i tako pješače i po nekoliko kilometara. Uz sirotište, u misiji djeluju osnovna i srednja škola

Nakon koncerta, ali i nakon mise u 10 i 18h moći ćete nabaviti narukvice prijateljstva ‘Malog doma’. Narukvice ručno pletu u misiji u Africi, ukrašavaju veselim perlicama u plemenskim bojama i daruju svakome tko pomogne sirotište friends donacijom.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku