U subotu osnovan orebićki HSLS – na čelu općinske oganizacije načelnik Ančić

Foto i galerija: Ivica Trojanović

U subotu je u dvorani Općine Orebić održana izborna skupština Hrvatske socijalno – liberalne stranke – čime je utemeljena općinska organizacija te stranke.

Za predsjednika je izabran Tomislav Ančić – načelnik Općine Orebić – čije je nedavno učlanjenje u HSLS bila prva najava obnove djelovanja liberala na području naše općine. Izabrana su i dva potpredsjednika: Ivica Čolić – Bobanović i Kristian Kapiteli – koji je od radnog predsjedništva skupštine najavljen i kao budući kandidat za zamjenika načelnika Općine na slijedećim lokalnim izborima. Tajnica ogranka je Asja Perčić, a Izvršni odbor čine: Leo Medović, Ante Vidulin i Milan Šabić, dok su u Nadzornom su odboru ogranka: Ivica Radović, Boris Poluta i Nedjeljko Čendo – trojica veterana HSLS-a na području Općine Orebić.

Okupljene su pozdravili Ivo Gjaja – predsjednik HSLS-a Dubrovačko-nertvanske županije, Boris Poluta – prvi predsjednik ogranka u Orebiću, Ivica Radović – prvi predsjednik Općinskog vijeća općine Orebić iz redova HSLS-a, Vicko Ivančević – predsjednik korčulanskog ogranka HSLS-a, potpredsjednik HSLS-a i saborski zastupnik Dario Hrebak, te predsjednik HSLS-a – saborski zastupnik i predsjednik Skupštine grada Zagreba Darinko Kosor.

Darinko Kosor je u svom govoru naglasio kako je HSLS stranka centra, koja se umjesto lijevih i desnih radikalizama bavi stvarnim problemima.Pojasnio je svoje viđenje liberalne orijentacije – te kazao kako HSLS podržava manjinska prava, očuvanje okoliša, očuvanje nacionalnih resursa, liberalnu demokraciju, slobodno tržište i ljudska prava. Naglasio je važnost HSLS-a za saborsku većinu, te najavio i pristupanje stranci članice kluba HSLS/BUZ – Gordane Rusak izabrane na listi MOST-a. Kazao je kako stranka ima troje pomoćnika ministara, a očekuje i nekoliko mjesta direktora u važnim javnim poduzećima. Usprotivio se smanjenju plaća u javnoj upravi, ali istaknuo potrebu smanjenja broja zaposlenih. Naglasio je važnost reformi školstva i pravosuđa. Pozdravio je priključenje Tomislava Ančića HSLS-u, kao i obnovu rada stranke na području općine Orebić.

I Ančić je izrazio zadovoljstvo obnoviteljskom skupštinom, te sugerirao da će se kandidati za načelnika i njegova zamjenika ipak odrediti u konzultaciji s članstvom stranke.

HSLS je, potvrdio je i predsjednik Kosor, najavio snažan nastup na lokalnim izborima slijedeće godine, na kojima očekuje zadržati poziciju načelnika i ostvariti dobar rezultat u Općinskom vijeću, te biti dio vlasti.
U izjavama nakon skupa predsjednik HSLS-a osvrnuo se i na izjave novog pomoćnika turizma Roberta Pauletića i naglasio da nije u redu diskriminirati turiste prema zemljama iz kojih dolaze. Na pitanje o podršci poljoprivrednicima naglasio je kako su nekoliko dalmatinskih vinara članovi stranke pa očekuje da će se prvenstveno oni uz podršku stranke boriti za svoj resor.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku