Tomislav Ančić – novi načelnik Općine Orebić

Foto: HSP - AS

Prema prvim, neslužbenim rezultatima izbora za načelnika Općine Orebić, Tomislav Ančić je u drugom krugu nadoknadio više od 15% zaostatka iz prvog izbornog kruga, te uz podršku široke platforme stranaka i političkih opcija, preokrenuo izbornu utakmicu, te odnio pobjedu nad dosadašnjim načelnikom Tomislavom Jurjevićem.

Tako je prvi puta nakon dvadeset godina, Općina Orebić dobila načelnika koji ne dolazi iz redova HDZ-a, a Ančić povjerenje većine birača da sa svojim timom slijedeće četiri godine upravlja javnim poslovima Općine Orebić.

Očekuju li nas promjene i kakve? Sudeći po kampanji za drugi krug izbora, Ančić može očekivati inicijalnu podršku četiri vijećnika koja su uz njegovu stranku (HSP-AS), te HDZ ušli u sastav Općinskog vijeća – osiguravši tako tijesnu većinu od sedam, naspram šest izabranih vijećnika HDZ-a. Stoga je logično zaključiti da će eventualne promjene biti oblikovane usuglašavanjem različitih stavova tih triju lista i njihovih političkih stranaka. Tu je i spomenutih šest vijećnika HDZ-a, koji će biti mogući korektiv i kritika bilo kojoj spornoj ili dvojbenoj odluci.

U svakom slučaju čeka nas zanimljiv politički život  u našoj Općini, a orebic.com.hr će dati sve od sebe da ga na adekvatan način pratite.

Na kraju – čestitke Tomiju i njegovom timu, sa iskrenom željom da se sve njihove predizborne želje ostvare i da vode Općinu kako su obećali – pošteno, vodeći se javnim interesom, transparentno i učinkovito.

U slijedećim minutama ću i osobno čestitati Tomislavu Ančiću i čelnim ljudima HSP – AS, te pokušati osigurati prvu izjavu novog načelnika biračkom tijelu koje mu je poklonilo povjerenje i svoje nade za bolju budućnost.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku