Teče zadnji dan za predaju lista za izbore članova vijeća mjesnih odbora

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

15. lipnja održat će se izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Orebić. Zadnji rok za predaju kandidacijskih lista je danas, 29. svibnja do ponoći.

Prema informacijama kojima raspolažemoočekujemo da će ured Izbornog povjerenstva u prostorijama Općine Orebić večeras pohoditi još lokalnih političara. Dapače, obzirom da je za, primjerice, mjesni odbor Podbuče – Borje dovoljno skupiti 5 potpisa za kandidaturu 3 člana vijeća – možete posjetiti susjede i do ponoći stignete donijeti listu. Sve informacije vezane uz kandidature nalaze se na službenim stranicama Općine Orebić.

Iako djelokrug rada i ovlasti mjesnih odbora nisu veliki, i dalje su članovi vijeća mjesnih odbora oni koji prema Općini i drugim tijelima uprave i lokalne samouprave iskazuju mišljenje i stav većine birača s područja mjesnog odbora – te u tom smislu nije svejedno tko će vas predstavljati. Također, političkim strankama koje djeluju na ovom području, ovi izbori su na određen način mjerilo snage i popularnosti.

Iz svih ovih razloga, te, naravno, zato što nitko drugi ne želi trošiti na to vrijeme i novac – orebic.com.hr već sada prati ove izbore, te će uložiti dodatni trud da budu što bliži, jasniji i transparentniji građanima s područja naše općine. Slijedeće izviješće očekujte tijekom večeri, a ukoliko bilo tko od političara ima neku izjavu vezano uz predaju svoje kandidacijske liste, ili pak početak izbora – slobodni su nas kontaktirati – rado ćemo prenijeti sve što je u okvirima zakona i dobrog ukusa, bez obzira od koje političke stranke ili liste grupe birača dolazi.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku