Sutra četvrti dio 22. sjednice Općinskog vijeća

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Za utorak, 12. siječnja 2015., s početkom u 15 sati, sazvan je četvrti nastavak 22. sjednice Općinskog vijeća.

Izvješća sa zadnjeg pokušaja održavanja ove sjednice nema, osim par komentara pod člankom uz izravan prijenos, jer je prošlog utorka sjednica završena prije nego što smo uštimali ton  za prijenos. Odmah nakon prozivke, predsjednik OV Toni Marelić ustvrdio je kako nema kvoruma, te je sazvao nastavak sjednice za 12. siječnja.

Sjednici je nazočilo šestoro vijećnika vladajućeg bloka, dok je oporbeni HDZ izostao sa sjednice. Predsjednik OO HDZ-a općine Orebić i vijećnik Miroslav Roso pojavio se u dvorani, ali tek kako bi se očitovao da je orebićki HDZ i kod sazivanja bio protiv predloženog termina održavanja sjednice, jer je neprimjeren u vrijeme planiranih odmora kada brojni vijećnici nisu tu – pa stoga ni on ne želi nazočiti sjednici.

Sutra je četvrti pokušaj rasprave i glasovanja o preostalih 7 točaka dnevnog reda. U prvom pokušaju, još 22. prosinca, vladajući je blok prekinuo sjednicu neizglasavanjem dnevnog reda, jer u dvorani nije bilo sedam vijećnika vladajuće koalicije – potrebnih za sigurno izglasavanje proračuna za 2016. U slijedećem terminu, 28. prosinca, načelnik je kao predlagač povukao s dnevnog reda sve točke vezane uz proračun, čini se iz istih razloga – nedostatnog broja vladajućih vijećnika koji bi mogli samostalno izglasati proračun, nakon čega je oporba glasovala protiv dnevnog reda. Proračun je konačno donešen na 24. sjednici održanoj 31. prosinca, pa je na dnevnom redu 22. sjednice ostalo slijedećih sedam točaka:

  1. Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Orebić za 2014.g.
  2. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi Općine Orebić
  3. Prijedlog Pravilnika o ostvarivanju prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija Općine Orebić.
  4. Prijedlog Zaključka o dodjeli suglasnosti za dohranu plaža na području Općine Orebić.
  5. Prijedlog Odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite na području Općine Orebić.
  6. Analiza sustava civilne zaštite na području Općine Orebić u 2015.
  7. Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Općine Orebić 2016.-2019.

Kako Orebić.com.hr od pokretanja prijenosa sjednica Općinskog vijeća nikad nije izostao sa sjednice, nećemo ni sutra, pa sjednicu možete pratiti u izravnom tonskom i tekstualnom prijenosu na vašem i našem portalu.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku