Skup HDZ-a Općine Orebić i osnivačka skupština Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’

Foto i galerija: E.B. | PAF

Sinoć je u dvorani Općine Orebić održan stranački skup, te osnivačka izborna skupština zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’. Nazočnima je predstavljena i kandidacijska lista HDZ-a za mjesni odbor Orebić.

Okupljenima se obratio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Miroslav Roso prije svega je istaknuo dobar rezultat liste HDZ-a i koalicijskih partnera na izborima za EU parlament, u kojima je na području Općine Orebić ta lista ostvarila najbolji rezultat na poluotoku Pelješcu.

Istaknuo je kako HDZ podržava liste u mjesnim odborima u kojima je dogovorno istaknuta samo jedna lista, a na većini kojih su i članovi stranke. Pozvao je nazočne članove i simpatizere da u nedjelju podrže liste HDZ-a u Vignju, Orebiću i Potomju.

Suparničkim listama spočitao je kako su im obećanja nerealna i daleko nadmašuju mogućnosti i ingerencije mjesnih odbora – te zaključio kako se radi o neispunjivim političkim obećanjima. Kritizirao je i listu HSP-a, koju je nazvao zavaravajućom za birače, jer donačelnik koji je nositelj liste, kao ni načelnik koji je također na posljednjem mjestu liste – ne mogu obnašati dužnosti za koje su se kandidirali, osim ako ne bi eventualno odstupili sa svojih trenutnih pozicija što je nerealno očekivati.

Obrazložio je kako su mjesni odbori prvenstveno inicijatori i glas građana, ali nemaju ingerencije koje primjerice ima Općina Orebić, te da u tom smislu HDZ ne želi davati nerealna obećanja.
Istaknuo je važnost privatnog sektora i malog poduzetništva, koji jedini svojim radom i stvaranjem novih vrijednosti mogu doprinijeti boljitku općine. Listu HDZ-a opisao je kao čistu, mladu i korektnu.

Nazočnima se obratio i nositelj kandidacijske liste HDZ-a za vijeće MO Orebić, Petar Mustapić. I on je osvrnuo na to kako ne želi davati prevelika obećanja, osim onoga da će raditi za dobrobit Orebića. Naglasio je kako suparnicima u političkom životu ne želi biti protivnik, već partner u svemu što je za boljitak Orebića. Kritizirao je dosadašnju neaktivnost mjesnog odbora Orebić, kazavši kako je mjesni odbor uglavnom svu inicijativu prepuštao isključivo Općini i općinskom načelniku.
Članovi aktualnog saziva mjesnog odbora Orebić sugerirali su i kako se isti već gotovo dvije i pol godine nije ni sastao.

Nakon predstavljanja liste i nositelja, održana je osnivačka skupština Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski.
Prije izbornog dijela skupštine, o Zajednici žena govorila je predsjednica županijske organizacije te zajednice i dožupanica Duborvačko-neretvanske županije gđa. Marija Vučković.
Istaknula je još uvijek težak položaj žena u hrvatskom društvu, te kako se HDZ i Zajednica žena trebaju boriti za osnaživanje položaja žena u društvu, ali se zalaže i za ženu kao dio obitelji kao bitka cijelog hrvatskog društva.
Izborna skupština Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’ protekla je rutinski, jer nije bilo protivljenja ili protuprijedloga. Za predsjednicu je izabrana Malvina Krističević, koja se potom kratko obratila nazočnima.
Nakon skupa, nazočni su se okupili u konobi ‘Pelješki dvori’ na maloj zakusci.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku