Sjednica Općinskog vijeća u utorak 18. veljače – na dnevnom redu dohrana plaže Trstenica

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Slijedeća sjednica Općinskog vijeća Općine Orebć sazvana je za utorak, 18. veljače u 17 sati. Možda najzanimljivija tema širokoj orebićkoj javnosti jest dohrana plaže Trstenica.

Sjednice Općinskog vijeća Općine Orebić i u 2014. nastavljaju se relativno gustim ritmom. Ovog puta je na dnevnom redu za ovaj saziv umjerena količina materijala u osam točaka. Širokoj javnosti možda najzanimljivija mogla bi biti prva točka predviđenog dnevnog reda a radi se o dohrani plaže Trstenica – koja se već neko vrijeme priprema. Naime, radi se o delikatnom prostornom zahvatu – jer su svi oblici umjetne pohrane materijala u more regulirani strogim zakonskim propisima, a atraktivna i funkcionalna Trstenica od vitalnog je značaja za orebićki turizam.

Uz ostale – pretežito formalne odluke vezane za redovno funckioniranje Općine i već započete projekte, na dnevnom su redu i otkup zemljišta za potrebe proširenja groblja u Podvlaštici, informiranje vijećnika o pripremama za predstojeću turističku sezonu u TZ Općine Orebić, te imenovanje Odbora (komisije) za javna priznanja Općinskog vijeća. Također očekujemo i redovno izviješće načelnika Ančića o radu izvršne vlasti u proteklom razdoblju, te politički uvijek atraktivna vijećnička pitanja.

Cjelovit predloženi dnevni red izgleda ovako:

  1. Prijedlog zaključka o dodjeli suglasnosti za dohranu plaže Trstenica.
  2. Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o izradi UPU TZ Dubravica – istok.
  3. Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o javnim priznanjima Općine Orebić.
  4. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama odluke o osnivanju Odbora za javna priznanja Općinskog vijeća Općine Orebić.
  5. Prijedlog Odluke o kupnji zemljišta za proširenje groblja Sv. Jurja – Podvlaštica.
  6. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o imenovanju Stožera zaštite i spašavanja na području Općine Orebić.
  7. Informacija o pripremi TZ OO za predsezonu 2014.
  8. Razno.

Ponosno ću dodati da ne treba posebno ni isticati kako će orebic.com.hr biti na sjednici, te u okviru tehničkih i organizacijskih mogućnosti ponuditi izviješće, foto i tonski zapis sa sjednice. Za sve više od toga – morat ćete iskoristiti činjenicu da je rad Općinskog vijeća javan – te osobno  iz ‘zadnje klupe’ nazočiti događaju.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku