Rezultati izbora: U Potomju pobjeda liste HDZ-a, u Vignju izjednačeno u glas!

Foto: N.A.

U Orebiću su liste HSP-AS (170 glasova) i HDZ (146 glasova) osvojile po tri vijećnićka mjesta, lista SDP-a (112 glasova) dva, a lista grupe birača nositeljice Višnje Vukotić (“Zajednica sretnih ljudi” s 52 glasa) jedno vijećnićko mjesto.

Općinsko izborno povjerenstvo pripremilo je sinoć rezultate izbora za vijeća mjesnih odbora na području Općine. 

Lista HDZ-a nositeljice Nikice Grljušić sa 85 glasova i tri vijećnićka mjesta, pobjedivši listu grupe birača nositelja Boža Daničić – Kačića koja je osvojila 61glas – pridružila se kao pobjednik listama koje su pobjedu slavile već na dan objave pravovaljanih kandidacijskih lista.

Pat situacija je u MO VIganj – liste HDZ-a nositelja Miroslava Rosa i HSP-AS nositelja Vlada Vekića sa po 61 osvojeni glas podijelile su i vijećnićka mjesta – pa ih je sada šest – po tri sa svake lite. Obzirom da je HDZ u Općinskom vijeću oporba koaliciji predvođenoj HSP-AS, biti će zanimljivo vidjeti u kojoj će mjeri ove dvije liste u Vignju surađivati i hoće li uspjeti konstituirati vijeće mjesnog odbora.

U ostalim mjesnim odborima, naravno, birači su imali priliku glasovati samo za po jednu listu – te su pobjednici bili poznati već objavom pravovaljanih kandidacijskih lista.

Donja Banda
Kučište
Kuna
Lovište
Orebić
Oskorušno
Pijavičino
Podobuče – Borje
Potomje
Trstenik
Viganj

Komentiraj sa Facebook-om