Nedjelja, 01 Prosinac 2013 16:30

Prvi 'građanski' referendum ulazi u samu završnicu

Napisao 
Državni referendum - i u našem mjestu Državni referendum - i u našem mjestu Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Glasanje za prvi referendum potaknut od građana a ne vlade RH ulazi u zadnji sat. Na području naše općine izlaznost nešto ispod nacionalnog i županijskog prosjeka.

Tako je do 16 sati glasovalo 24,19% birača, naspram županijskom prosjeku od 29,14%, odnosno malo manje od nacionalnih 26,75%. Kako političke stranke formalno ne sudjeluju kao izravno zainteresirane, a 'Gong' je ovom prilikom odlučio da je jedan ishod važniji od demokratske procedure - na biračkim mjestima nismo sreli stalne promatrače. Nismo doznali ni za bilo kakve incidente ili izgrede - ni na lokalnoj ali ni na širim razinama. Loše vrijeme, izostanak uobičajene kampanje i, kod dobrog dijela populacije, ali i kampanjama zamagljen koncept - za i protiv čega točno se glasa, čini se pridonose i nešto lošijem odzivu.

Ukoliko se predomislite oko izlaska - biračka mjesta otvorena su do 19h - te možete posegnuti za rijetko dostupnim listom papira koji nam povremeno nudi mogućnost da izravno utječemo na državnu politiku. Obzirom na izostanak koncepta izborne šutnje kod provođenja referenduma - prvi rezultati trebali bi biti poznati već oko 20h. 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 01 Prosinac 2013 17:22

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku