Priopćenje za javnost općinskog vijećnika SDP-a Gorana Palihnića – izvanredna sjednica OV na temu koncesije za liniju Orebić – Korčula

Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr - arhiva

Općinski vijećnik SDP-a Goran Palihnić uputio je priopćenje za javnost povodom neispunjenog zahtjeva za sazivanjem izvanredne sjednice Općinskog vijeća na temu razvoja događaja oko dodjele koncesije za brodsku liniju Orebić – Korčula. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nastavno na gubitak koncesije na brodsku liniju Orebić – Korčula tražio sam od kolega vijećnika da se sazove izvanredna sjednica OV na tu temu. E-mail koji sam poslao svim općinskim vijećnicima bio je sljedećeg sadržaja:

Poštovani kolege vijećnici,

kao što svi već znate objavljena je odluka o dodjeli koncesije na brodsku liniju Orebić – Korčula gdje naš KTD Bilan na natječaju nije prošao. Kako prihodi od brodica čine znatan dio ukupnih prihoda KTD Bilana, otvaraju se brojna pitanja koja smatram da bi nama vijećnicima/vlasnicima komunalnog poduzeća trebala biti odgovorena.
Smatram da bi svi trebali biti upućeni u točan razlog gubitka na natječaju, koja je osnova po kojoj je žalba upućena, koliko je izgledno da se žalba usvoji? Isto tako jako je bitno da nam se prezentira plan B, koji su koraci kad i ako žalba bude odbijena, što će biti s radnim mjestima, kakav je financijski plan za podnijeti toliki gubitak prihoda i financijski plan otplate kredita za kupnju tih istih brodica.

Pitanja je još stotinu, pretpostavljam da i svi vi imate svojih pitanja na ovu iznimno bitnu stvar za našu cijelu općinu.

Stoga tražim da se sazove izvanredna sjednica općinskog vijeća sa jednom točkom dnevnog reda na kojoj ćemo sve ove odgovore dobiti, mi kao vijećnici i cijela javnost koja je iznimno zainteresirana za ovu stvar.
U prilogu šaljem zahtjev, kontaktirati ću vas dodatno pojedinačno putem mobitela da uskladimo daljnje korake.

Hvala i lp,
Goran Palihnić

Izvanredna sjednica se može sazvati na zahtjev 5 vijećnika, zahtjev sam poslao dana 16.2. Skoro mjesec dana kasnije 13.3. na zahtjevu još uvijek stoji samo jedan potpis, i to onaj moj!

Ovo pišem tek danas radi toga jer sam čuo neke informacije da će ta točka ipak biti na dnevnom redu redovne sjednice. Međutim, danas sam dobio poziv na sjednicu OV i naravno te točke na dnevnom redu nema.

Mi svi znamo da vijećnici u OV odgovaraju direktno općinskom načelniku i odluke donose samo na njegov mig. Budući da tražiti od njih raspravu o ovom gorućem pitanju nema smisla pitam zato načelnika Tomislava Ančića. G. Ančić, zašto izbjegavate raspravu o gubitku koncesije? Zašto se tako bojite izaći pred mene i odgovoriti na par pitanja? Od 13 vijećnika njih 12 će biti na vašoj strani i davati vam podršku, pa zar je tako teško izaći pred mene jednog? Javnost je dužna saznati sve informacije. Lako je govoriti za novine, prodavati šuplje priče kad nemate nikoga nasuprot sebe da iznese protuargumente.

Bilo bi razumno od vas da ova tema ima svoju točku na dnevnom redu, a ne da se svede samo na moje vijećničko pitanje. Međutim uz sve nerazumne stvari koje ste napravili u ovom mandatu, kako ste nerazumno vodili općinu ove 4 godine, previše bi bilo očekivati da ćete sad na samom kraju svog vođenja ove naše općine napraviti razumnu stvar!

Vaš općinski vijećnik
Goran Palihnić

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku