Priopćenje orebićkog HSP-AS: reakcija na ostavku vijećnika Guća i sjednicu Općinskog vijeća

Foto: HSP-AS Orebić

Orebićka podružnica HSP-AS promptno je reagirala nakon sjednice Općinskog vijeća održane u utorak, očitujući se na činjenicu da njihov zahtjev za ‘vraćanjem mandata’ vijećnika Josipa Guća nije pročitan na sjednici.

Njihovo priopćenje, kao i tekst njihova zahtjeva, na zahtjev orebićke prodružnice Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević donosimo kako je dostavljeno:

Dana 01.03.2016 god. na sjednici Općinskog vijeća iznesene su tvrdnje od strane predsjednika Općinskog vijeća gosp.Marelića koje su neistinite , a odnose se na zahtjev HSP AS Orebić o povratu mandata vijećnika gosp. Josipa Guća.

Predsjednik općinskog vijeća gosp.Marelić naveo je da se u dijelu našeg zahtjeva koji nije pročitao govori o ustašama i partizanima , da to nije tako možete pročitati u dopisu općinskom vijeću općine Orebić koji vam dajemo na uvid u cijelosti:

—-

HSP dr. Ante Starčević Podružnica Orebić

Orebić , 27.veljače 2016 god.

Predmet: Povrat mandata g. Josipa Guća stranci HSP AS.

Na sjednici IO Podružnice HSP AS općine Orebić, koja je održana 26. veljače 2016.godine jednoglasno je donesen zaključak da se zatraži povrat mandata vijećnika Općinskog vijeća g. Josipa Guća stranci HSP AS, gdje i pripada.

Zahtjev se temelji na činjenici da je g. Josip Guć suspendiran kao član HSP AS temeljem statutarnih odredbi, i to čl. 19., 20. Imenovani suprotno stranačkim načelima i odluke stranke podržava trenutnu koaliciju koju čine stranke HSP AS, Nezavisna lista “ Zajednice sretnih ljudi“, HKS i SDP. Imajući u vidu da čelnici SDP-a i njemu ideološki bliske stranke i pojedinci, čelnike HSP AS time i svekoliko članstvo nazivaju fašistima i drugim pogrdnim imenima, što je neoprostivo. Vođeni činjenicom na koji su se način odnosili općinski dužnosnici SDP-a( prodaja HTP Orebić) prešutno podržavajući svoje čelništvo. Svakako je u HSP AS izraženo i nezadovoljstvo prema načinu upravljanja općinskom imovinom od strane trenutne vlasti u Općini.

Tako je odlučeno da HSP AS ne podržava koaliciju koja obnaša zakonodavnu i izvršnu vlast u Općini Orebić, koju čine gore navedene stranke. Shodno tome držimo da će te postupiti po odluci koju je donio IO Podružnice te očekujemo da vratite mandat u općinskom vijeću stranci kojoj i pripada.

U suprotnom HSP AS više nije sudionik vlasti u općini Orebić.

Dostaviti:
– Josip Guć
– Općinskom vijeću općine Orebić
– Pismohrana HSP AS Orebić

Predsjednik Podružnice HSP AS Orebić
Mario Pinjuh

Zahtjev za povrat mandata J. Guća HSP-AS

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku