Priopćenje orebićkog HSP-AS: podružnica prestaje sa djelovanjem i istupa iz stranke

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr - arhiva

Primili smo priopćenje za javnost orebićke podružnice Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević u kojem stoji kako je IO podružnice Orebić jednoglasno donio odluku o prestanku djelovanja i istupanju iz stranke, a orebićki članovi nacionalnih i županijskih tijela stranke dali su ostavke na te dužnosti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dana 21.10.2016. održan je sastanak izvršnog odbora HSP AS Orebić na kojem su donesene slijedeće odluke:

Podružnica Orebić prestaje sa djelovanjem i istupa iz HSP AS.

Odluka se temelji na katastrofalnim izbornim rezultatima, a prema kojima je postalo jasno da bez ujedinjenja svih pravaških opcija nema pravaštva.

Kako sadašnjem vodstvu stranke to nije prioritet ni cilj da se održi najstarija ideologija u Hrvatskoj proizišla iz naroda, a zbog odgovornosti prema našim članovima i biračma, daljnje produljenje agonije bilo bi neozbiljno, tako da je ovu odluku Izvršni odbor podružnce Orebić donio jednoglasno.

Na sve funkcije u stranci ostavke su dali za člana glavnog stana HSP AS Mario Pinjuh, predsjednika Časnog suda HSP AS DNŽ Ivan Jurković, predsjednicu žena Starčevićanki HSP AS DNŽ Bernardica Vekarić i dopredsjednik Županijskog vijeća HSP AS DNŽ Petar Prizmić

Nastavit ćemo naš politički rad, baviti se ujedinjenjem pravaša i odabrati daljnji smjer u kojem ćemo to moći ostvariti.

Svjesni teške situacije na pravaškoj sceni pozivamo sve istinske pravaše na ujedinjenje kako bi dogovorili zajedničku platformu za izlazak na lokalne izbore.

Priopćenje potpisuje predsjednik orebićke podružnice HSP AS Mario Pinjuh.

Tako je orebićki HSP AS nakon velikog uspjeha na lokalnim izborima 2013. kada je osvojio mjesto načelnika i tri vijećnička mandata, nakon brojnih previranja u stranci – kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini, čini se, dosegao donju točku svog dosadašnjeg političkog djelovanja na području Općine Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku