Priopćenje Općinske organizacije HDZ-a Orebić – zašto su napustili sjednicu Općinskog vijeća?

Foto: Facebook

Općinska organizacija Hrvatske demokratske zajednice općine Orebić dostavila nam je priopćenje vezano za napuštanje sjednice Općinskog vijeća, stanju u Općini Orebić i komunalnim poduzećima, te detaljima pozajmice Općine KTD Bilan:

Sjednicu Općinskog vijeća Općine Orebić zakazanu za 12.06.2019., napustili su vijećnici HDZ-a. Razlog napuštanja je kršenje Statuta Općine Orebić i ovlasti od strane Načelnika.

Na 16.sjednici Općinskog vijeća Općine Orebić , održanoj 17.siječnja 2019., godine donešena je Odluka o pozajmici Općine Orebić KTD u Bilan u iznosu od 1.000.000,00 kn. Vijećnici HDZ a nisu podržali ovu odluku zbog lošeg poslovanja i nesavjesnog ponašanja uprave navedenog poduzeća.

Na 17.sjednici Općinskog vijeća Općine Orebić održanoj 22.03.2019., vjećnici HDZ a tražili su potvrdu uplate navedene pozajmice. Načelnik je obećao da će potvrdu dostaviti u zakonskom roku (15 dana).

Nakon više upita o potvrdi uplate pozajmice Općine Orebić prema KTD u Bilan, na 19.sjednici održanoj 12.06.2019., napokon smo dobili dokumentaciju iz koje je jasno vidljivo da je uplata pozajmice izvršena 9.1.2019.godine. Znači, Načelnik Općine Orebić izvršio je uplatu pozajmice KTD u Bilan u iznosu od 1.000.000,00 kn prije donošenja odluke Općinskog vijeća Općine Orebić.

Moramo upozoriti i na to kako Načelnik Općine Orebić sustavno nepoštuje Odluke Općinskog vijeća ni samo Općinsko vijeće.

Vijećnici HDZ a bili su prisiljeni napustiti sjednicu Općinskog vijeća kako bi javnosti na ovaj način ukazali na loše stanje u Općini Orebić i trgovačkim društvima povezanim sa istom.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku