Priopćenje kluba vijećnika HDZ-a povodom prekinute 22. sjednice Općinskog vijeća

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr - arhiva

Politički život u Općini Orebić tijekom ovih blagdana je vrlo intenzivan. U iščekivanju nastavka 22. sjednice Općinskog vijeća, klub vijećnika HDZ-a dostavio nam je svoje viđenje u obliku priopćenja za javnost.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

U dvadeset dvije godine postojanja Općine Orebić prvi put se dogodilo da jedna sjednica Općinskog vijeća nije održana zbog – NEIZGLASAVANJA DNEVNOG REDA!

Da stvar bude do kraja bizarna, za predloženi dnevni red glasovali su oporbeni vijećnici Hrvatske demokratske zajednice, dok su protiv bili – vijećnici vladajuće koalicije. Vladajući su, dakle, glasali protiv prihvaćanja dnevnog reda kojeg su sami predložili, utvrdili kako je u skladu sa Zakonom i Statutom, a koji je sadržavao iznimno važne točke – primjerice “Izmjene i dopune Proračuna za 2015. godinu” i “Prijedlog Proračuna za 2016. godinu.”

Naime, nakon što je izvršena prozivka, utvrđeno je kako je na sjednici nazočno šest vijećnika vladajuće koalicije i šest vijećnika oporbenog HDZ-a, dakle, na sjednici nije bilo jednog člana vladajuće koalicije. Budući da je za usvajanje dijela predloženih točaka Dnevnog reda potrebna većina svih članova vijeća (sedam vijećnika), vladajući smišljaju “genijalan plan,” te bez obzira na to što su sami predložili Dnevni red i sazvali sjednicu, odlučuju glasati protiv Dnevnog reda i tako nalaze krajnje nemoralan izgovor i alat za prekid sjednice.
Kako je predsjednik Vijeća zakazao nastavak sjednice za 28. prosinca, svjedočit ćemo kako će “dosljedni u svojoj nedosljednosti” glasati drugi puta o istom Dnevnom redu.

Umjesto da su kroz konzultacije sa svim vijećnicima barem pokušali usuglasiti sadržaj i osigurati podršku za najvažnije dokumente za život svih stanovnika općine Orebić, vladajući su izgleda dosljedni jedino u ignoriranju dijaloga i suradnje, te iznalaženju politikantskih taktičkih rješenja, na koji su način u Općinskom vijeću donijeli već niz loših, pa i odluka dokazano protivnih zakonu. Klub vijećnika HDZ-a stoga najoštrije osuđuje ovakvo neodgovorno i kukavičko ponašanje vladajućih, te ih poziva da podnesu ostavke, jer će to biti njihov najveći doprinos boljem sutra Općine Orebić.

Klub vijećnika Hrvatske demokratske zajednice u OV Općine Orebić

 

Komentiraj sa Facebook-om