Počeo ‘šušur’ lokalnih izbora: Grmoja posjetio Trpanj

Foto: I. Burić | libertas24.com

Ususret predstojećim lokalnim izborima Pelješac je posjetio saborski zastupnik i kandidat za župana Nikola Grmoja.

U Trpnju je Grmoja na druženju s biračima u konobi “Škojera”  predstavio svoju kandidaturu za župana, a uz njega se biračima obratio i kandidat za zamjenika župana iz Dubrovnika, Mato Tomljanović

Grmoja se osvrnuo na aktualno stanje u Saboru i vladi kazavši da će Most uvijek beskompromisno štititi nacionalne interese, te ne može biti pasivan partner koji neće reagirati na loše političke poteze vlasti. Govorio je i o problemu koncesioniranja plaža ističući kako one prije svega moraju biti dostupne svima i u funkciji razvoja lokalne zajednice. 

Naglasili su važnost rada na terenu i prepoznavanja potreba posebno manjih općina, jer se veći gradovi ipak lakše samostalno bore sa svojim problemima. Kazali su kako “ne treba Županija biti u Bruxelessu, već Bruxeless u županiji”.

Govoreći o korištenju EU sredstava Tomljanović je istaknuo da je problem u dosadašnjem pristupu kod povlačenja sredstava iz EU fondova jer nije cilj samo dobiti sredstva i pohvaliti se time već ih treba i adekvatno usmjeriti kako bi građani objektivno imali koristi bilo to kroz ulaganja u infrastrukturu ili projekata koji će poboljšati životni standard određenog području.

Kandidati su kratko posjetili i Vinariju Matuško u Potomju gdje su se u društvu domaćina, te pelješkog kandidata na listi Mosta za Županijsku skupštinu Ivice Dajaka još jednom uvjerili u velike vinogradarske, vinarske i turističke potencijale pelješke Župe. 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku