Novo vodstvo orebićkog HSP-AS

Foto: HSP-AS Orebić

U ponedjeljak, 15. veljače 2016.g u prostorijama  dvorane Općine Orebić s početkom u 17 sati održan je Izborni zbor Podružnice Orebić.

Za predsjednika Podružnice izabran je Mario Pinjuh, dok su za dopredsjednike izabrani Željko Tolj i Petar Prizmić. Novoizabrani tajnik Podružnice je Toni Vekić, a rizničar Matilda Fačić. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Ivan Jurković, Darko Prižmić, Matko Stanišić te Jadro Antičević. U Nadzorni odbor izabrani su Ivo Bezek za predsjednika te Ivan Opačak i Nikola Vidulin za članove.

Zboru su nazočili dopredsjednik stranke te saborski zastupnik HSP AS u prošlom mandatu gosp. Ivan Šimunović, predsjednik HSP AS DNŽ Nikša Dubelj, mag.ing. te član Glavnog stana s otoka Korčule gosp. Mladen Živkušić. Također, kao gost Zboru je nazočio i predsjednik HDZ Orebić gosp. Miroslav Roso.

Na početku zbora nazočne je u svoje osobno ime i u ime predsjednika stranke gosp. Ivana Tepeša,prof. pozdravio dopredsjednik stranke i saborski zastupnik HSP AS u prošlom mandatu gosp. Ivan Šimunović te je novoizabranom vodstvu zaželio uspjeh u daljnem radu.

Novoizabrani predsjednik Podružnice Orebić gosp. Mario Pinjuh zahvalio se na ukazanom povjerenju te je pozvao sve koji žive pravaštvo da se pridruže timu koji će vratiti osjećaj pravaštva u taj dio najjužnije hrvatske županije.

Predsjednik HSP AS DNŽ Nikša Dubelj, mag.ing. pozdravio je okupljene te je izrazio svoje uvjerenje da će pravaši ovog dijela dubrovačkog kraja nauk Oca Domovine dr. Ante Starčevića i dalje živjeti te njime vođeni učiniti život ljudi ovog kraja ljepšim i boljim.

Nakon intoniranja stranačke himne ‘Croatio iz duše te ljubim’ zaključen je izborni zbor te su nazočni pravaši i pravašice nastavili druženje uz prigodni domjenak i pjesmu.

Zborom u Orebiću završen je proces unutarstranačkih izbora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te su time stvoreni svi preduvjeti za održavanje Županijskog zbora zakazanog za 21.veljače 2016.g u Stonu s početkom u 17 h.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku