Novo otvoreno pismo orebićke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika načelniku općinskog stožera CZ

Foto: HSU OO Orebić

Iz Hrvatske stranke umirovljenika – općinske organizacije Orebić stiglo je novo otvoreno pismo, ovaj put naslovljeno na načelnika općinskog Stožera CZ Kristiana Kapitelija. I ovo pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani predsjedniče Stožera CZ Orebić, g.Kristijan Kapiteli

Zahvaljujem se u ime članova OO HSU Orebić i svoje osobno ime što ste našli vremena i odgovorili na naše otvoreno pismo koje smo Vam uputili, 14. travnja 2020 god.

Otvorenim pismom izrazili smo strah i brigu za sve sugrađane općine Orebić, a posebno za umirovljenike te starije i nemoćne kao najosjetlivije populacije stanovništva od moguće zaraze COVID – 19 virusom kao i njihovog socijalnog zbrinjavanja. Osim izraženog straha i brige, predložili smo i mjere ali ponudili i pomoć kao našeg interesa u stvaranju sigurnih uvjeta, jer držimo da je to naš zajednički interes svih nas. Vašim odgovorom od 16.travnja 2020 god, na naše pismo kojim odgovarate da “Odmah na početku napominjem da je stožer Općine Orebić proveo isključivo sve propisane mjere” (valjda se mislilo na Stožer CZ Orebić), ističemo nezadovoljstvo, jer nismo zadovoljni ni odgovorom ni provedenim mjerama, a evo i zašto: Na naš zahtjev za otvaranje kontrolnog punkta prema susjednoj općini Trpanj iz kojeg pravca prema orebiću se odvija najveći promet roba i ljudi a u Trpnju evidentirano pet osoba zaraženih virusom, a vi u svom odgovoru navodite “Danas smo svjedoci da je ta odluka bila ispravna, jer do danas nema zaraženih na području Općine Orebić”, a mislite na činjenicu što niste otvorili punkt pa nastavljate “Za sada ostavljam mogućnost uspostave traženih punktova čim se za njih ukaže potreba, a koju će odrediti isključivo stručne osobe, a može ih održavati isključivo policija koja jedina ima ovlasti zaustavljati promet na državnoj cesti. Napominjem da ostale službe koje čine stožer nemaju navedene ovlasti kao samostalne službe”Jeli to znači da nam se mora dogoditi Murter da bi bili ispunjeni uvjeti za otvaranje kontrolnog punkta. Druga stvar ova uputa ima i drugi dio koji vam je sigurno promakao ili ste ga krivo shvatili a to je da na zahtjev Stožera CZ lokalne samouprave kojeg po odobrenju policije može otvoriti punkt i kontrolu raditi uniformirani predstavnici Stožera CZ, a takvih primjera na području naše županije imate na više mjesta. Prema mom saznanju vi ste po profesiji športski djelatnik, pa bi želio športskim rječnikom da me se lakše razumije.Ako ste trener jednog kluba i pripremate se za utakmicu sa drugim klubom, onda sigurno ste pripreme i taktiku prema protivniku radili prije utakmice a ne poslije utakmice. I na ostale Vaše odgovore imamo velik broj primjedbi, ali nije sada vrijeme za raspravu o tome ni dijeljenje mi i vi, jer je ovo borba protiv zajedničkog a nevidljivog neprijatelja. I na kraju želimo još naglasiti svima onima koji su podržali Vaš odgovor nazivajući naše otvoreno pismo “politikanstvom”i drugim rječnikom da griješe jer vjerujemo da i oni vole svoje roditelje, bake i djedove, ostalu rodbinu i prijatelje isto kao i mi i da ne bi voljeli da im se tako nešto desi, prema tome još jednom budimo odgovorni prema sebi i drugima.

Predsjednik OO HSU Orebić
Nikša Sambrailo

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku