Nastupni razgovor s novim načelnikom i zamjenikom načelnika Općine Orebić

Foto: HSP AS podružnica Orebić

Jutros su na Radio Korčuli gostovali novi načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić i njegov zamjenik Perica Tolj. Bilo je riječi o izborima, primopredaji vlasti, ali i o planovima za budućnost.

Zahvalil su se svim biračima i sudionicima izbornog procesa – nazvavši ovu kampanju i izbore iskorakom u poštivanju drugih, političkoj korektnosti i uvažavanju različitosti.

Načelnik Ančić istaknuo je kako su spremni uhvatiti se ukoštac s poslom koji ih čeka, te se nada prevladavanju polarizacije političkog i biračkog tijela, koja je kulminirala u drugom krugu izbora, pa očekuju suradnju s cijelim vijećem na ostvarenju zajedničkih ciljeva. Također je naglasio kako ima potporu u vijeću – te će zakonodavna i upravna vlast u Općini Orebić biti stabilne. Prema riječima Ančića, primopredaja vlasti od bivšeg načelnika Tomislava Jurjevića trebala bi se obaviti danas.

Zamjenik načelnika, Perica Tolj, pozitivno se osvrnuo na rad i projekte koje je odradila i pokrenuli njihovi prethodnici na čelu Općine Orebić. Kao osnovnu razliku istaknuo je planiranu otvorenost nove vlasti prema uvidu, sudu i sugestiji javnosti – te u tom smislu najavio vrlo iscrpno, pravodobno i točno izvještavanje o radu Općine Orebić putem svih sredstava priopćavanja, kao i donošenje odluka s maksimalnim učešćem svih zainteresiranih strana. Tolj je sugerirao kako će, uz nastavak rada na započetim projektima, jedan od prvih poteza nove vlasti biti pojednostavljenje pojedinih administrativnih poslova građanima Općine – pa bi se potreba za odlaskom u Ston, na Korčulu ili u Dubrovnik mogla znatno smanjiti možda već u slijedećim mjesecima.

Cijeli razgovor poslušajte ovdje:

{soundcloud}https://soundcloud.com/ivica-dajak/nastupni_intervju{/soundcloud}

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku