Ministar Butković posjetio i Orebić – FOTO | AUDIO

Foto i galerija: I. Dajak | Orebić.com.hr

U sklopu niza aktivnosti u našoj županiji, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetio je i Orebić.

Domaćini su mu u prostoru čitaonice ‘Napredak’ u Pomorskom muzeju u Orebiću bili Općinski odbor HDZ-a i načelnički kandidat te stranke na predstojećim lokalnim izborima Dario Krističević.

U društvu ministra bili su i njegov pomoćnik Josip Bilaver, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom Saboru Branko Bačić i kandidat za zamjenika župana Dubrovačko – neretvanske županije Joško Cebalo. Uz podršku stranačkim kolegama i želju za dobrim rezultatom na predstojećim izborima, ministar je govorio i o važnim infrastrukturnim projektima na području županije iz domene njegova ministarstva.

Tako je još jednom istaknuo kako se pripremne aktivnosti oko pelješkog mosta razvijaju na željeni način, te da početak radova možemo očekivati već na jesen. Pitanja okupljenih, među kojima je bio i načelnik općine Orebić Tomislav Ančić bila su fokusirana na infrastrukturne probleme naše općine – prvenstveno obilaznicu Orebića i trajektno pristanište u Perni koji su, iako o poodmakloj fazi pripreme za realizaciju, završili u zajedničkom košu s nizom drugih zahvata koji su još uvijek u vrlo ranim fazama pripreme – te je time njihova izgradnja uvelike odgođena. Načelnik Ančić upoznao je ministra s detaljima, na što su i ministar Butković i njegov zamjenik Bilaver odgovorili kako postoji mogućnost da se spomenuti projekti odrade kao zasebni, te da se i u tom slučaju mogu financirati iz EU sredstava. 

Dario Krističević skrenuo je pozornost i na problem kanalizacije, a Branko Bačić dodatno je govorio o cestovnom povezivanju Dubrovnika s Pelješkim mostom, zračnom lukom i autocestom.

Ukoliko vas zanima detaljnije – poslušajte cjelokupnu snimku gostovanja ministra Butkovića:

{jumi [*61]}

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku