Konstituirajuća sjednica vijeća MO Orebić – novi ‘glavar’ Mario Glavaš iz HSP-AS

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Večeras u 21h održana je konstitutivna sjednica Vijeća Mjesnog odbora Orebić. Za novog predsjednika izabran je Mario Glavaš iz HSP-AS.

Kako doznajemo od Marija Glavaša i predsjednika podružnice HSP-AS Općine Orebić Kazimira Opačka, Glavaš je u vijeću MO dobio potporu vijećnika koji pripadaju strankama i političkim snagama koje su u koaliciji i u Općinskom vijeću: HSP-AS, SDP i grupe birača nositeljice Višnje Vukotić (poznate i kao ‘Zajednica sretnih ljudi” – koja je pod tim nazivom nastupila i na lokialnim izborima s nositeljicom Marijom Mrgudić – sadašnjom predsjednicom OV).

Njegov je zamjenik Kristijan Marelić iz SDP-a dosadašnji predsjednik tog tijela u proteklom četverogodišnjem mandatu.

Inače, Glavaš je u Općinsko vijeće ušao kao četvrti s kandidacijske liste HSP-AS, koja je osvojila tri mandata, a nakon odustajanja od članstva u vijeću nositelja liste Perice Tolja – koji je odlučio nastaviti obnašati dužnost zamjenika načelnika općine – te stoga ne može biti vijećnik vijeća mjesnog odbora.

Kazimir Opačak, predsjednik podružnice Hrvatke stranke prava – dr. Ante Starčević, koji je stupio i na novi četverogodišnji mandat predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Kućište – gdje je lista HSP-AS bila i jedina kandidirana lista na izborima, izjavio je kako je zadovoljan ishodom, te prokomentirao kako u Vignju, nakon današnje neuspjele konstituirajuće sjednice vijeća MO, na kraju očekuje ponavljanje izbora.

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku