Izvješće s danas održanog predizbornog skupa Hrvatske demokratske zajednice u Orebiću

Foto: HDZ OO

Danas je u općinskoj dvorani održan završni predizborni skup HDZ-a općine Orebić za lokalne izbore. Općinski odbor HDZ-a izvijestio nas je o događaju:

Na održanom završnom skupu Hrvatske demokratske zajednice za lokalne izbore u Općini Orebić, neupitnu potporu kandidatu za načelnika Općine Orebić Dariu Krističeviću uz veliki broj mještana Orebića i Općine Orebić, dali su Župan Dubrovačko neretvanske županije Nikola Dobroslavić, Predsjednik županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Branko Bačić, predsjednik mladeži Hrvatske demokratske zajednice Dubrovačko neretvanske županije  i kandidat za zamjenkia župana  Joško Cebalo, državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić, kandidatkinja za zamjenicu župana Žaklina Marević te brojni članovi i simpatizeri HDZ-a.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Općine Orebić Miroslav Roso u svom obraćanju prisutnima predstavio je kandidata za načelnika Općine Orebić Daria Krističevića i kandidata za donačelnika Općine Orebić Stipu Rudana kao mlade, obrazovane i situirane ljude koji su spremni svoje potencijale staviti u službu Općine Orebić. Po prvi puta u Općini Orebić imamo programe i projekte, za koje znamo s kojim ljudima, na koji način i s kojim sredstvima ćemo ih pokrenuti. Prethodne godine bile su teške za Hrvatsku demokratsku zajednicu. Na razne načine od strane vlasti na odlasku je opstruiran svaki pokušaj HDZ-a da, kao oporbena stranka, svojim prijedlozima i radom sudjeluje u radu Općine Orebić, kazao je Predsjednik općinskog odbora HDZ-a Općine Orebić Miroslav Roso.

Kandidat za načelnika Dario Krističević osvrnuo se na sve točke svoga programa: od izrade strategije razvoja Općine Orebić, rješavanja prometne, vodovodne i kanalizacijske infrastrukture, rješavanja reciklažnog dvorišta, brige za mlade, starije i nemoćne osobe, izgradnji sportskog centra, revitalizacije i brendiranja Pelješca kao vinskog kraja, te povezivanja bogate kulturne i povijesne baštine i turizma, s ciljem produživanja turističke sezone.

Župan Dubrovačko neretvanski Nikola Dobroslavić u svome obraćanju naglasio je da je jedan jedini HDZ i da nema drugih HDZ-a, dok je Predsjednik županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Branko Bačić konstatirao da nekorektan odnos pojedinih ljudi koji su bili članovi HDZ-a nije očekivao, te da niti jedna nezavisna lista u suštini nije nezavisna.

Skup je protekao u dobrom raspoloženju i ozračju, a Općinski odbor HDZ-a pozvao je birače da u nedjelju podrže kandidata za načelnika pod brojem 3. Daria Krističevića i listu za Općinsko vijeće HDZ-a pod rednim brojem 1.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku