Izviješće s izborne skupštine HDZ-a Općine Orebić

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Jučer je u dvorani Općine Orebić održana izborna skupština stožerne oporbene stranke u općini Orebić. Izabrano je novo vodstvo i prezentiran njegov program.

Povjerenik Branko Meštrović kazao je kako je Općinski ogranak HDZ-a u Orebiću podijelio sudbinu svih ogranaka koji su izgubili pozicije koje su držali prije posljednjih lokalnih izbora, te je raspušten. Naglasio je kako je povjerenstvo koje je u prijelaznom razdoblju vodilo HDZ radilo na jedinstvu članstva, kao i trasiranju smjera koji će općinski HDZ voditi u slijedećem razdoblju, a to je prvenstveno uključivanje mladih u rad vodstva stranke, veću otvorenost vodstva članstvu stranke i javnosti. Naglasio je kako je HDZ u općini Orebić unatoč raspuštanju Općinskog odbora i gubitku vlasti na izborima i dalje jaka i kompaktna stranka, lojalnog članstva, sa šest kvalitetnih i dobro organiziranih vijećnika u Općinskom vijeću. Spomenuo je i dugogodišnjeg vodećeg čovjeka orebićkog HDZ-a i Općine Orebić, Tomislava Jurjevića, za koga je rekao kako je uspješno vodio Općinu i kako se HDZ Općine Orebić treba ponositi godinama provedenim na vlasti.

Jednoglasno je izabran predsjednik Općinskog odbora – Miroslav Roso, koji je na tu poziciju izabran bez predloženih protukandidata. Istaknuo je kako slijedi razdoblje osvježavanja stranke, s nešto drugačijim stilom rada, posebno s članstvom i na terenu, ali i osvježavanjem članstva novim, mlađim članovima, kako bi mlađi kadar već prije slijedećih lokalnih izbora preuzeo ključne uloge u stranci. Poručio je političkoj javnosti, ali i suparničkom taboru kao je HDZ ozbiljna i složna stranka koja će tražiti poziciju koja joj povjerenjem birača pripada, stati iza svojih ljudi i projekata, ali i podržati ono pozitivno što aktualna vlast bude predlagala.

Za članove Općinskog odbora izabrani su: Zoran Primorac, Marčela Lukač, Tino Bikić, Vladimir Bogoje, Dario Krističević, Milan Roso, Katja Dukai, Irena Šaić i Gordana Mustapić, te je izabran i nadzorni odbor kojeg čine Branko Meštrović, Alen Radovanović i Nikša Nogalo.

Okupljenima su se obratili i gosti, načelnici peljeških Općina Ston i Janjina, poželjevši novom vodstvu HDZ-a puno uspjeha u radu, te gosti iz županijskog vodstva stranke – predsjednik ŽO HDZ DNŽ – Branko Bačić i predsjednik mladeži HDZ-a DNŽ – Joško Cebalo.

Nakon skupštine, okupljeni izaslanici i gosti okupili su se na neformalnom druženju u Pizzeriji Dalmatnac.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku