Izviješće i snimka drugog dijela 16. sjednice Općinskog vijeća

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

S ponešto zakašnjenja objavljujemo snimku drugog dijela prekinute 16. sjednice Općinskog vijeća općine Orebić održane 16. lipnja u 16 sati.

Sedam točaka dnevnog reda vijećnici su prošli u rekordnom roku, iako bez pozitivnih rezultata. Na temu rasprave o stanju u orebićkom TZ-u čini se kako načelnik Tomislav Ančić, ujedno i predsjednik TZO Orebić i oporba uz predsjednika OO HDZ-a Miroslava Rosa koji je i član nadzornog odbora TZO Orebić imaju ne samo drugačija mišljenja, već i različito viđenje i prezentaciju činjeničnog stanja – pa su ovu toču priveli kraju relativno brzo i bez zajedničkih zaključaka.

Preostalih šest točaka odnosile su se na prijedloge za imenovanja vijećnika iz redova HDZ-a u radna tijela Vijeća. Oko tih pitanja vladajući i vijećnici oporbe nisu našli zajednički jezik ni ovaj put, pa ni nakon dvije godine rada aktualnog saziva nije izabran podpredsjednik vijeća iz redova oporbe, niti vijećnici oporbe sudjeluju u različitim komisijama Općinskog vijeća. Vladajući i oporba nadmetali su se u formaliziranju i tumačenju poslovnika u raspravi o ovim točkama – ali nesuglasje po ovom pitanju prilično je jednostavno: HDZ traži, dvoje članova u komisijama koje čini pet vijećnika, a vladajući pristaju samo na jednog – te dogovora nema već dvije godine.

Zanimaju li vas detalji  – poslušajte u tonskoj snimci:

 {jumi [*34]}

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku