Izbori za članove vijeća mjesnih odbora – što smatrate najvažnijom temom u MO Orebić?

U nedjelju, 15. lipnja, održavaju se izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području općine Orebić. Orebić.com.hr putem portala pozvao je nositelje kandidacijskih lista i/ili čelništvo lokalnih ogranaka stranaka da se na portalu predstave priopćenjem za javnost, a ukoliko uspijemo, organizirat ćemo i sučeljavanje u četvrtak ili petak. Iako priopćenja još očekujemo, htjeli bismo pomoći kandidatima, pokazujući im koje su teme našim čitateljima najzanimljivije, najvažnije – tako što ćete za njih ‘glasovati’ u anketi na našem portalu.

Ne glasujete za ovakav ili onakav način rješavanja pojedinih problema – samo postavljate određene teme u središte pozornosti. Primjerice, vjerujem kako liste imaju različite poglede na teme poput: nasipanja plaža, korištenja javnih površina, ili pak treba li uložiti dodatna sredstva u asfaltiranje cesta ili organizaciju priredbi (naravno, bilo bi najljepše uložiti u sve nabrojano – ali novca nema dovoljno a prioriteti su različiti).

Iako sama vijeća mjesnih odbora nemaju ovlasti ni sredstva kojima bi samostalno asfaltirala ulice, postavljala klupe i kandelabre, ili pak izravno odlučivala o nasipanju plaža ili korištenju javnih površina – ona su tu kako bi tijelima koja raspolažu ovlastima i novcem prezentirala stav građana mjesnog odbora o tome što oni žele i kako to žele. Odnosno što vi želite i kako vi želite urediti stvari u vašem neposrednom okruženju. 

Upravo zato važno je da izađete na izbore u nedjelju i odaberete listu koja predstavlja upravo Vas i odražava Vaše stavove. Također, vjerujem da ćemo više znati o tome koja je to lista, ukoliko oni prezentiraju svoj stav o temama koje Vi smatrate gorućima. Stoga, sudjelujte u anketi (anonimno je), možete izabrati najviše tri od ponuđenih odgovora. Želite li neki odgovor potencirati, glasati možete još jednom nakon najmanje 24h. Ukoliko držite da je važno nešto čega se ja nisam sjetio, slobodno dopišite odgovor. Pojavit će se u anketi čim ga naše uredništvo provjeri – jer ne želimo da slučajno dođe do uvrjedljivih i sličnih sadržaja.

Želite li dodatno komentirati – možete to učiniti koristeći svoj facebook korisnički račun ispod ovog članka. Svima sretno u nedjelju!

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku