HDZ Općine Orebić o izostanku sa zadnje sjednice Općinskog vijeća i drugim temama

Foto: arhiva orebic.com.hr

Jučer je predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Općine Orebić i predsjednik OO HDZ Općine Orebić Tomislav Jurjević gostovao u programu Radio Korčule. Tom se prilikom očitovao o izostanku sa zadnje sjednice Općinskog vijeća i drugim temama u lokalnoj politici.

Istaknuo je kao poseban problem (ne)suradnju s predsjednicom OV Marijom Mrgudić, te, po njegovu mišljenju, neadekvatnu organizaciju rada OV. Također se osvrnuo na ponovno uvođenje autobusne linije za Dubrovnik dubrovačkog Libertasa, a koja je nakon kraćeg vremena prometovanja ukinuta intervencijom nadležnog inspektorata. Istaknuo je kako je liniju prvotno ukinuo sam ‘Libertas’, tražeći nerealnih 350.000,00 kn subvencije, te je nakon toga Libertas ponovno uveo, navodno uz desetak puta nižu subvenciju, ali i bez potrebnih odobrenja za njezino uvođenje. Stoga je osobno zatražio nadzor. Nazvao je to ‘klasičnom zlouporabom položaja i ovlasti Pera Vićana’ koji je to učinio ‘jer mu se nije sviđao načelnik Općine’ (sukob Jurjevića i Vićana u radu ŽNS-a i HNS-a op.a.). 

Također je izrazio nezadovoljstvo radom medija, koji nisu objavili informaciju o ukidanju linije, kao i pojedinim komentarima na izostanak oporbe sa zadnje sjednice OV. 

{jumi [*6]}

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku