Drugi krug izbora za župana – kako se glasovalo u općini Orebić

Foto: Screenshot DIP

Nakon što je već u prvom krugu između trojice kandidata u općini Orebić izabran načelnik, drugi je krug obilježila vrlo niska izlaznost birača.

Od ukupno upisanih 3.795 drugom krugu izbora odazvalo se 1.035 birača, što čini tek 27,27%, značajno niže od županijskog prosjeka od 46,93% birača.

I na području općine Orebić pobijedio je novi/stari župan Nikola Dobroslavić (HDZ, HSLS, HSP AS, HSU). Za njega je na 11 biračkih mjesta na području općine Orebić glasovalo ukupno 539 birača odnosno 52,08%. Za kandidata Mosta nezavisnih lista Nikolu Grmoju glasovalo je 477 birača, odnosno 46,09%. Tako je Mostov kandidat u Orebiću prošao nešto bolje nego u ostatku županije, gdje je osvojio 38,01% glasova. Most nezavisnih lista u oba je kruga lokalnih izbora u Orebiću osvojio veći udio glasova nego ukupno na razini Županije.

Kao dodatnu zanimljivost možemo navesti i da je Nikola Grmoja osvojio više glasova od svog protukandidata na biračkim mjestima u Potomju, zgradi Općine, Kučištu i Lovištu, u Pijavičinu su oba kandidata dobila jednak broj glasova, dok je na preostalih 7 biračkih mjesta više glasova dobio Nikola Dobroslavić.

Nevažećih je listića bilo tek 19, odnosno 1,84%, pa sa sigurnošću možemo kazati kako Spužva Bob nije dobio značajniji broj glasova na području naše općine.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku