Dario Krističević HDZ-ov je kandidat za načelnika Općine Orebić

Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr - arhiva

Općinski odbor HDZ-a Općine Orebić prošli je tjedan i službeno donio odluku o kandidatima za načelnika i zamjenika načelnika na predstojećim lokalnim izborima.

HDZ-ov kandidat za mjesto općinskog načelnika je Dario Krističević, tridesetčetverogodišnji diplomirani inženjer menadžmenta u pomorstvu iz Orebića. Vijećnik je u aktualnom sazivu Općinskog vijeća, te predsjednik mladeži HDZ-a Općine Orebić. Radi u obiteljskom poslu u vinogradarstvu i turizmu. Općinski odbor HDZ-a odlučio je i o njegovu zamjeniku. To je Stipe Rudan, diplomirani ekonomist iz Lovišta, predsjednik loviškog temeljnog ogranka te stranke. 

Tako je, uz aktualnog načelnika Ančića, koji je svoju kandidaturu i javno najavio gostujući u programu Radio Korčule, poznat još jedan kandidat za čelno mjesto izvršne vlasti Općine Orebić. Lokalni izbori održat će se 21. svibnja, a  formalna odlluka o njihovom raspisivanju biti će donešena između 22. ožujka i 21. travnja, nakon čega će sve političke stranke i nezavisni kandidati imati 14 dana da prijave svoje kandidate za načelničku i funkcije vijećnika Općinskog vijeća.

Orebić.com.hr pratit će sva zbivanja vezana uz lokalne izbore na području Općine Orebić, pa i ovim putem pozivamo sve političke stranke i kandidacijske liste na suradnju u pravodobnom informiranju birača o zbivanjima vezanim za izbore i predizbornu kampanju. Naše predizborno obećanje čitateljima portala nudi predstavljanja, programe, najave i izvješća sa skupova – a ispunit ćemo ga i prije izbora. 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku