Četvrti dio 22. sjednice OV – tonska snimka – AUDIO, FOTO

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Sa zakašnjenjem donosimo tonsku snimku i nekoliko fotografija s 22. sjednice Općinskog vijeća, koja je okončana 12. siječnja – nakon četiri nastavka.

 Izviješće donosimo s ponešto zaostatka, jer smo se kao i čitatelji, a čini se i političari, pomalo umorili od intenzivnog vijećanja u drugoj polovici prosinca i prvoj polovici siječnja, a sve zanimljivo vezano za tijek sjednice napisano je odmah – u izravnom tekstualnom prijenosu uz članak: Izravni prijenos 4. nastavka 22. sjednice OV općine Orebić .

Vijećnici oporbenog HDZ-a odmah na početku napustili su sjednicu. O tome se s govornice u ime kluba vijećnika HDZ-a očitovao Tomislav Jurjević, kazavši kako HDZ ocjenjuje rad vijeća neadkevatnim i nezakonitim, te da je od nadležnog Ministarstva zatražio ocjenu zakonitosti rada vijeća i donešenih odluka, raspuštanje vijeća i načelnika te ponovne izbore, a da vijećnici HDZ-a neče sudjelovati u radu vjieća dok se Ministarstvo ne očituje.

Kako je na sjednici bilo nazočno svih sedam vijećnika vladajuće koalicije, i nakon napuštanja dvorane od strane oporbe u dvorani je bilo dovoljno vijećnika za održavanje sjednice. Tako su relativno brzo i bez rasprave donešene odluke po sedam točaka dnevnog reda:

  1. Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Orebić za 2014.g.
  2. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi Općine Orebić
  3. Prijedlog Pravilnika o ostvarivanju prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija Općine Orebić.
  4. Prijedlog Zaključka o dodjeli suglasnosti za dohranu plaža na području Općine Orebić.
  5. Prijedlog Odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite na području Općine Orebić.
  6. Analiza sustava civilne zaštite na području Općine Orebić u 2015.
  7. Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Općine Orebić 2016.-2019.

Svi akti su donešeni jednoglasno, osim Pravilnika o ostvarivanu prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, protiv čijega su donošenja glasovali vijećnici Žaknić i Bilčić, s KLGB Marije Mrgudić, iako nisu sudjelovali u raspravi prije glasovanja. Očitovanje i komentar naknadno su se pojavili na Facebook stranici ‘Zajednica sretnih ljudi’.

Za sve koje zanimaju svi detalji sjednice, a nisu pratili izravan tonski prijenos – evo snimke: 
Napominjemo – ne treba tražiti tonsku snimku 3. dijela 22. sjednice OV, jer je tog dana sjednica završena odmah po utvrđivanju kvoruma – pa ništa vrijedno vaše pozornosti nismo snimili.

{jumi [*48]} 

Komentiraj sa Facebook-om