Utorak, 27 Listopad 2015 23:21

20. sjednica Općinskog vijeća - novi predsjednik je Toni Marelić - AUDIO, FOTO

Napisao 
Novi predsjednik OV - Kristijan Marelić Novi predsjednik OV - Kristijan Marelić Foto: Ivica Trojanović

Vladajuća je koalicija u Općinskom vijeću općine Orebić opet unisona - za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Toni Marelić.

Nakon što na 19. sjednici Općinsko vijeće nije uspjelo izabrati predsjednika, na 20. sjednici održanoj u ponedjeljak, 26. listopada, svi vijećnici vladajućeg bloka podržali su prijedlog i za predsjednika izabrali Tonija Marelića (SDP). Nakon prisege novih vijećnika na 19. sjednici - sada je u Vijeću ponovo jedan vijećnik HSP-AS, pa tako orebićku poziciju sada čine: HSP-AS, HKS, SDP i KLGB Marije Mrgudić. 

Tako kompletirano Vijeće ekspeditivno je prošlo i kroz preostale točke dnevnog reda, te popunilo komisije u čijem sastavu su bili vijećnici koje su svoje mandate zamrznuli. HDZ je još jednom predložio da u komisije uđu i njihovi vijećnici - ukoliko su vladajući spremni prihvatiti ono na čemu od početka inzistiraju a to je da razmjerno zastupljenosti u Vijeću (6 od ukupno 13 vijećnika), HDZ ima jednog člana u tročlanim, a dva u peteročlanim komisijama. Na prijedlog nisu odgovorili ni predsjednik, ni klubovi vijećnika vladajućih - te su komisije prema unaprijed definiranim prijedlozima popunjene vijećnicima vladajućih.

Na kraju sjednice, tajnica vijeća Radojka Ćurković informirala je vijećnike kako bi se Vijeće u vrlo kratkom roku trebalo očitovati na upit Visokog upravnog suda, koji po zahtjevu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja ispituje zakonitost  Zaključka o ispravci tehničke greške u Odluci o donošenju izmjena i dopuna Odluke o donošenju prostornog plana uređenja Općine Orebić - koju je donijelo Općinsko vijeće, a Ministarstvo stavilo van snage. O ovoj odluci već su se vodile burne rasprave u Vijeću i van njega - a općinski HDZ je u nekoliko navrata optuživao vladajuće kako su kroz 'ispravke grešaka'  zapravo željeli mimo propisane procedure mijenjati prostorni plan i time protivno zakonu pogodovati pojedinim investitorima. Stoga će biti zanimljivo poslušati raspravu o očitovanju Vijeća upravnom sudu - za koju je sugerirano da će se održati ubrzo.

Izravni prijenos sjednice, kao i obično, mogli ste pratiti na portalu Orebić.com.hr a tonsku snimku možete poslušati ovdje:

20 sjednica Opcinskog vijeca opcine Orebic by Orebic.Com.Hr on Mixcloud

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Listopad 2015 09:21

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku