Završen prvi ciklus UNICEF-ovih radionica za roditelje u Dječjem vrtiću Orebić

Foto: DV Orebić

U prvom jesenskom ciklusu radionica „Rastimo zajedno“ sudjelovalo je 12 roditelja. Svi su uspješno „rasli“ kao roditelji te na posljednjoj radionici dobili diplome.

Koristili su se različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti.

Nakon završetka Programa prvog ciklusa radionica, roditelji su izrazili želju da se nastave susretati u Klubu roditelja Rastimo zajedno.

Svrha provedenih radionica bila je omogućiti razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promicanje osobnog rasta i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.
Ostvarili smo i glavni cilj Programa. Stvorili poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu su roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjivali ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznali bolje sebe kao roditelja, prepoznali načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznali i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu, ali i o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.

“Rastimo zajedno” sastojao se od jedanaest dvosatnih konceptualno i tematski povezanih radionica koje je proveo posebno educirani voditeljski tim u sastavu: Željka Nobilo, Sanda Menkadžiev i Karmen Židić, stručnjaka za podršku ranom razvoju djeteta
Kratka predavanja uz računalne prezentacije, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjivali su se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva u malim ili većim grupama. Svaka radionica „začinjena“ je i ponekom igrom i/ili kratkim filmom.

Nakon dvomjesečne pauze Dječji vrtić Orebić priprema i proljetni ciklus radionica „Rastimo zajedno“ za novu skupinu zainteresiranih roditelja.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku