Zatvorena cesta u Kozjem ždrilu, promjet preusmjeren na Žuljanu

Foto: Ponting/Pipenbaher consulting engineers

Kako saznajemo iz Hrvatskog autokluba, do 14. listopada do 6 sati, na Pelješcu je zatvorena državna cesta D414 na lokaciji Kozje ždrilo. Obilazak: D414-Žuljana-Trstenik-D414 (jednosmjerni semaforima reguliran promet).

Zbog radova miniranja na lokaciji Kozje ždrilo, od jučer (11. listopada) do ponedjeljka, 14. listopada u 6 sati zatvorena je državna cesta na potezu od Trstenika do Janjine. Obilazak je lokalnom cestom koja uz more povezuje Trstenik sa Žuljanom. I dok sam se još ovo ljeto radovao asfaltu na potezu Trstenik – Žuljana, bitno je naglasiti kako je rečena lokalna cesta uska, vijugava i pogodna tek za lokalni promet. Zanimljivo je još dodati kako je zbog EU propisa, dio kamionskog prometa nužno usmjeren mimo prolaska kroz Neum, pa je tako na tri dana ova lokalna cesta postala jedina spona hrvatskog juga s ostatkom zemlje za jedan dio teretnog prometa.

Ne treba ni napominjati da je općinama Orebić i Trpanj ovo također jedina kopnena poveznica s ostatkom svijeta. Nadam se da ova dva dana ne žurite!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku