Uz bogati program obilježeno pedeset godina rada DVD Orebić – FOTOGALERIJA

Foto: E. Borovina | Galerija: S. Tomašević, N. Lolić, E. Borovina, I. Dajak - UTK Orebić

Jučer je svečano obilježena jubilarna 50. godišnjica djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orebić, uz bogat kulturni, protokolarni i zabavni program.

Tijekom jutarnjih sati delegacija Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orebić i Općine Orebić položila je vijence na grobove preminulih osnivača i značajnih članova DVD-a, te uz kapelicu Sv. Florijana. 

Obilježavanje je nastavljeno mimohodom vatrogasnih vozila ulicama Orebića u poslijepodnevnim satima koji je završio na rivi u Orebiću, gdje su zainteresirani građani, posebno djeca, mogli pogledati vatrogasna vozila i tehniku, te se družiti s orebićkim vatrogascima.

Nakon toga, članovi i njihovi gosti uputili su se na sv. misu u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana, gdje je župnik don Marko Stanić blagoslovio i novi vatrogasni barjak društva.

Središnji dio protokola bila je svečana skupština društva održana u dvorani Općine Orebić s početkom u 18:30 sati. Skupštini su nazočili brojni članovi društva, njihovi gosti, predstavnici hrvatske i županijske Vatrogasne zajednice, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi iz cijele županije, predstavnici lokalne vlasti, crkve, suradnici i prijatelji društva. Na početku sjednice predsjednik DVD-a Orebić Kristian Kapiteli pozdravio je goste i osvrnuo se na pola stoljeća rada DVD-a, od njegova osnutka, preko posebno značajnih trenutaka do danas. Predsjedniku DVD-a svečano je uručen i netom u crkvi blagoslovljeni novi vatrogasni barjak. Nakon njega okupljenima su se obratili načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, te načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović koja je uz spomen plaketu DVD-u poklonia i prigodnu donaciju za opremu. U ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje okupljenima se obratio Tomislav Vuk. Kao predstavnik Županijske vatrogasne zajednice govorio je i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, a u ime supokrovitelja PZ Dingač njezin upravitelj Anto Martinović. Nakon toga predsjednik Kapiteli i zapovjednik DVD Orebić Nikša Nogalo uručili su zahvalnice DVD-a svima koji su svojom pomoći doprinijeli radu ovog društva, kao i diplome dugogodišnjim njegovim članovima.

Po okončanju skupštine, vatrogasci i njihovi gosti druženje su nastavili u Villi Antonio, gdje je uz večeru i glazbu domaćeg Tria ITD dostojno proslavljen rođendan ovog vitalnog pedesetogodišnjaka.

Kako je protekao  dan – pogledajte u galeriji fotografija članova Udruge za tehničku kulturu Orebić koji su medijski popratili događaj. Za nekoliko sati pogledajte video izvješće, a uskoro i reportažu s događanja.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku