Ponedjeljak, 14 Veljača 2022 13:49

Uspješna akcija čišćenja 'divljih' odlagališta u organizaciji inicijative mladih!

Napisao 
Mladi svih generacija u Nakovani Mladi svih generacija u Nakovani Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr

U nedjelju, 13. veljače u organizaciji građanske inicijative mladih 'Tribalo bi, valjalo bi' organizirana je akcija čišćenja 'divljih' odlagališta otpada na dijelu općine Orebić.

Akcija je okupila 60-tak mladih volontera, koji su u dobroj atmosferi, druženju i zabavi odradili i odličan posao na šest lokacija (Nakovanj, Komodor u Perni, dvije lokacije u Orebiću, Podvlaštica, Gostinica), te su tijekom poslijepodneva pokupili 15 kamiona, odnosno 30 kubnih metara smeća.

Predstavnici inicijative zadovoljni su organizacijom i izvedbom, a posebno ponosni na svih koji su došli i pomogli u ovoj vrijednoj akciji, među kojima žele posebno istaknuti i velik broj mladih u dobi do 18 godina koji su se priključili i 'potegnuli' svom snagom.

Spontano okupljanje i ideju koja je očito došla na plodno tlo i naišla na veliki odaziv planiraju i formalizirati osnutkom udruge koja bi revitalizirala društvene aktivnosti mladih na području općine Orebić koje su posebno zamrle tijekom pandemije. Ambiciozni planovi uključuju već ovog proljeća barem još dvije akcije čišćenja, a, ako okolnosti dopuste i uskrsni turnir u malom nogometu. Već se skicira i ljetni program koji bi uključivao zabave, radne akcije, kulturne manifestacije i sl. U planu je i program za djecu - radionice i umjetnički sadržaji (crtanje, slikanje, dramska sekcija).

Organizatori jučerašnje akcije, uz veliku zahvalu svima koji su se odazvali i pridružili se, posebno zahvaljuju i: Općini Orebić, KTD Bilan, Traget d.o.o., Pekara Antunović, mladim orebićkim obrtnicima koji su o svom trošku osigurali prijevoz kamionima, TZO Orebić, DVD Orebić, NK Orebić i svima koji su pomogli na bilo koji način.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Veljača 2022 14:05

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku