U subotu u Orebiću potpisan ugovor za poduzetnički inkubator i obilježen početak rada vodoopskrbnog sustava Podgorje – FOTOGALERIJA

U subotu, 2. ožujka u dvorani Općine Orebić prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i načelnik općine Orebić Tomislav Ančić potpisali su ugovor o  davanju na uporabu nekretnine u Orebiću koju će Općina Orebić staviti u funkciju poduzetničkog inkubatora.Radi se o zgradi na dnu ulice Kralja Zvonimira, koja je prvotno sagrađena kao ljetnikovac dubrovačke plemićke obitelji Sorkočević, a vlasnici su joj kroz povijest bili i orebićka plemićka obitelj Bizar, te obitelj kapetana i brodovlasnika Jerković. Zgrada je mijenjala brojne vlasnike, a Orebićanima je poznata kao ‘Minerva’ ili ‘zgrada Policije’ jer je nakon drugog svjetskog rata bila odmaralište a posljednjih desetljeća neko vrijeme je koristio MUP RH.

Zgrada je danas u vlasništvu Republike Hrvatske a ugovorom koji je potpisan u subotu daje se na korištenje Općini Orebić, koja bi tijekom slijedeće dvije godine u njoj trebala urediti poduzetnički inkubator. Više o projektu poduzetničkog inkubatora u Orebiću možete pročitati na stranicama Razvojne agencije Općine Orebić.

Uz ministra Bačića u radnom posjetu Orebiću boravili su i župan DNŽ Nikola Dobroslavić, predstavnici Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta, načelnici peljeških općina i drugi predstavnici županijskih i općinskih institucija. Tom prigodom održana je i prezentacija projekata u pripremi i realizaciji na području poluotoka Pelješca i otoka Korčule, posebno lučke infrastrukture, projekata vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Orebić i pelješke župe, obilaznice Orebića, te brze ceste Brijesta – Perna. Projekte su predstavljali načelnik Ančić, župan Dobroslavić i ministar Bačić.

Nakon sastanka u općinskoj dvorani malom je prigodnom svečanosti obilježen početak rada novoizgrađenog vodoopskrbnog sustava Podgorje. Riječ je o projektu vrijednom 1,8 milijuna eura u sklopu kojeg je izgrađeno 4.454,25 metara trase vodoopskrbnog cjevovoda, pri čemu je položeno 6.324 metara cijevi. Realizacijom ove investicije izgrađen je i rekonstruiran sustav javne vodoopskrbe za naselja Bilopolje, Rusković, Karmen, Gurići i Lampalovo.

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku