U prekidu brodska linija Orebić-Korčula i trajekt na liniji Orebić – Dominče

Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr

Kako doznajemo iz KTD ‘Bilan’, brodska linija kojom naš brodar povezuje Orebić i Korčulu, zbog jakoga juga je u prekidu od 14h.

Iz tvrtke KTD Bilan obavijestit će o ponovnoj uspostavi linije. Prema dostupnim informacijama trajekt na liniji Orebić – Dominče (Korčula) plovi prema redu plovidbe.  21:30 Prema najnovijim informacijama večeras je u prekidu i trajektna linija Orebić – Dominče.

Olujno jugo otežava promet i obavljanje svakodnevnih zadataka, ali, kako doznajemo iz Općine Orebić, nije bilo značajnijih intervencija na terenu, iako je vjetar zasigurno uzrokovao određene materijalne štete.

Slično vrijeme očekuje se u ostatku dana, te sutra u prvom dijelu dana, nakon čega se očekuje postupno smirivanje. Za danas i većinu sutrašnjeg dana na snazi je upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda na opasne vremenske pojave koje za naše područje glasi: “Jako, od sredine dana i olujno jugo. srednja brzina vjetra 55-90 km/h BUDITE SPREMNI na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.” 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku