U ponedjeljak se održava konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Orebić

Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr - arhiva

Konstituirajujća sjednica Općinskog vijeća općine Orebić sazvana je za ponedjeljak, 14. lipnja 2021. u 10:00 sati u dvorani Općine Orebić.

Sjednicu je sukladno Zakonu o lokalnim izborima sazvala pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Orebić Ines Vlahović Cibilić, a vijeće bi se trebalo konstituirati izborom predsjednika  koji se bira većinom svih članova Općinskog vijeća. Ukoliko vijeće na prvoj sjednici ne bi izabralo predsjednika – ne bi bilo konstituirano, a zakon predviđa još dva roka za nove konstituirajuće sjednice u razmaku od po trideset dana. Kako neslužbeno doznajemo, koalicijska lista predvođena HDZ-om koja je osvojila najveći broj mandata, a iz čijih je redova izabran i novi/stari općinski načelnik Tomislav Ančić može računati na dovoljnu podršku predsjedniku kojega će predložiti, te možemo očekivati kako će Općinsko vijeće u ponedjeljak biti konstituirano i početi sa radom.

U ponedjeljak bi, sukladno Statutu Općine Orebić, uz predsjednika, trebala biti izabrana i dva potpredsjednika Općinskog vijeća, a predloženim Dnevnim redom predviđen je i izbor članova Mandatne komisije, te Komisije za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost.

Portal Orebić.com.hr će svojim posjetiteljima i građanima općine Orebić i ovaj put osiguratii mogućnost praćenja rada orebićkog Općinskog vijeća, pa konstituirajuću sjednicu možete pratiti u izravnom tonskom i tekstualnom prijenosu na našoj web stranici.

Ovako izgleda predloženi dnevni red:

  • Utvrđivanje kvoruma
  1. Izbor Mandatne komisije
  2. Izviješće Mandatne komisije verifikacija mandata članova Općinskog vijeća,
  3. Izbor komisije za izbor i imenovanja,
    • Utvrđivanje člana Općinskog vjeća koji će predsjedati konstituirajućom sjednicom do izbora predsjednika,
    • Svečana prisega članova Općinskog vijeća,
  4. Izbor predsjednika Općinskog vijeća i potpredsjednika Općinskog vijeća,
  5. Izbor Komisije za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost.
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku