U Orebiću počeo s radom ured Lokalne akcijske grupe LAG-5

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Od početka godine počela je radom Lokalna akcijska grupa LAG-5 koja obuhvaća područja Dubrovačkog primorja, Pelješca, Mljeta, Korčule i Lastova s 12 jedinica lokalne samouprave.

Prva je koja je osnovana u Durovačko-neretvanskoj županiji, u njenoj skupštini je 80 članova iz privatnog, civilnog i javnog sektora. Predsjednica je Maja Cebalo iz Lumbarde, a za profesionalnu tajnicu, nakon provedenog javnog natječaja, izabrana je Marija Roglić iz Orebića, gdje je i sjedište ove Lokalne akcijske grupe na čijem se osnivanju posebno angažirala i županijska razvojna agencija DUNEA.

Svoju djelatnost LAG zasniva na partnerstvu lokalne samouprave, privatnog i civilnog sektora, a svrha joj je za programe ruralnog razvoja na svom području privući novac iz europskih i drugih fondova.

Ured LAG-a u u Orebiću otvoren je za sve korisnike radnim danom od 8 do 14 sati. U tijeku je kontaktiranje s članovima Lokalne akcijske grupe na pripremi projekata ruralnog razvoja koji bi se financirali iz fondova Europske unije. U uredu u Orebiću sređujući baze podataka i na pripremi projekata radi i prva volonterka Dolores Tolj iz Orebića.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku