U Orebiću održana tribina o pravima hrvatskih branitelja

Foto: A. Protić

Jučer je u dvorani Općine Orebić održana tribina o pravima hrvatskih branitelja – s naglaskom na novosti iz Zakona o hrvartskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji

Održavanje tribine inicirala je neformalna inicijativa branitelja s poodručja općine Orebić. Uz veliki broj nazočnih, na tribini su sudjelovali  voditeljica pododsjeka  Eleonora Pavlović i viši stručni savjetnik Nikša Kusalić iz Ministarstva hrvatskih branitelja – Područna jedinica Dubrovnik, te dr. Nada John – pshijatar i djelatnica Centra za psihosocijalnu pomoć Dubrovačko-neretvanske županije.

Predstavnik braniteljske inicijative Anto Protić  kazao nam je kako postoji velika potreba za informacijama i radom s braniteljima s ovog područja, posebice zato što na području poulotoka Pelješca nema ispostave Ministarstva hrvatskih branitelja. U ime branitelja s područja općine Orebić zahvalio je gostima na dolasku, te izrazio želju za češćom organizacijom ovakvih događanja. Najavio nam je i mogućnost i formalnog organiziranja branitelja s ovog područja kroz braniteljsku udrugu.

Svi branitelji koji nisu bili u mogućnosti doći na tribinu, ili postaviti pitanje – mogu se javiti područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja u Dubrovniku na telefon 020/311-091 ili u ured u Metkoviću na broj 020/690-040.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku