Tradicionalna maškarana povorka i spaljivanje krnovala – u utorak u Stankovićima i Orebiću

Foto: N. Ćendo

Tradicija se nastavlja.  Žitelji Stankovića pozivaju vas da im se pridružite u Stankovićima ili na mulu u Orebiću i uz pjesmu i ples ispratite tradicionalnog krivca za sve ono loše u godini iza nas – krnovala Krnja.

Žitelji nikad priznate ali uvijek slobodne samoproglašene Karnevalske države Stankovići tvrdoglavo i sa zadovoljstvom i ove godine nastavljaju tradiciju koja uz manje izmjene i prekide traje već više od dvjesto godina.  Ovim putem pozivaju sve žitelje Stankovića, Orebića i susjednih mjesta i sve drage goste da im se pridruže maškarani, te da zajedno uz pjesmu, ples i tekuće proizvode od grožđa dostojno i nedostojanstveno obave što se mora. Jer Krnjo može završiti samo na jedan način.

Okupljanje je na Njivi u Stankovićima od 16h. Suđenje se neće održati zbog nepovjerenja u pravosuđe – pa su Stankovićani, podržani tradicijom, Krnovalu već odredili sudbinu. Tako će, nešto prije 16:30, motorizirana povorka prepratiti čvrsto vezanog krnovala do velikog mula u Orebiću. Na mulu očekujemo pojačanje veselih maškara iz Orebića – pa ćemo se zajedno pobrinuti da sve nakupljene probleme godine za nama ispratimo u dimu i pepelu. Tako će oko 16:40 sati krnjo dati svoj obol globalnom zatopljenju  i nestati u oblaku dima i ugljičnog dioksida.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku