Svečana sjednica Općinskog vijeća općine Orebić – FOTO

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

Kako je uobičajeno uoči blagdana u općinskoj dvorani u Orebiću održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodjeljena javna općinska priznanja.

Nagradu općine Orebić u obliku diplome za životno djelo dobio je Orebićanin Ivo Maričić Đani, umirovljeni prosvjetni radnik, likovni umjetnik i pedagog i to za cjelovito djelo koje je ostvario tijekom radnog vijeka i za osobito vrijedan doprinos razvoju općine u području kulture, odgoja, prosvjete, tjelesnog odgoja, zaštite okoliša i prostornog uređenja. Godišnju nagradu Orebića dobila je mlada i uspješna atletičarka Marija Tolj, članica atletskog kluba Dinamo Zrinjevac u Zagrebu za iznimne sportske rezultate i dosege u svojoj dobnoj kategoriji u bacanju kugle i diska. Zahvalnicu općine Orebić dobila je Liga protiv raka KPLM za brojne aktivnosti na humanitarnom polju, uspješnu suradnju i doprinos ugledu općine Orebić u zemlji i svijetu. Nagrade i priznanja dobitnicima uručili su predsjednik Općinskog vijeća Toni Marelić, načelnik Tomislav Ančić i predsjednik Komisije za dodjelu javnih priznanja Kazimir Opačak.

U obraćanju nazočnima predsjednik Općinskog vijeća Toni Marelić i načelnik Tomislav Ančić uz osvrt na ostvarene rezultate u protekloj godini osobito su naglasili potrebu bolje suradnje svih čimbenika u općini u realizaciji projekata od općeg interesa, više dijaloga, suradnje i tolerancije u donošenju odluka jer to očekuju žitelji općine.
U ime župana Nikole Dobroslavića i DNŽ čestitku stanovnicima općine Orebić u povodu Dana općine I blagdana Gospe Delorite uputio je njegov zamjenik Davorko Obuljen. 

U programu svečane sjednice Općinskog vijeća sudjelovale su klape Nava i Geta iz Orebića i Dingač s Pelješca.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku