Sve aktivniji život orebićkog civilnog društva

Foto: Ivica Dajak

Danas je u dvorani Općine Orebić održana druga u nizu edukacija za vodstva udruga koje djeluju na području Općine Orebić

Naime, ove će godine Općina Orebić, sukladno naputcima Ministarstva financija, novčane potpore za rad udruga dodjeljivati isključivo temeljem stroge natječajne procedure. Kako bi se lakše snašli u ovoj proceduri, Općina je pripremila tri radionice s temama: “Popunjavanje prijavnog obrasca”, “Izrada proračuna” i “Zakonske odredbe djelovanja udruga”. Predavač je za Općinu Orebić Marija Roglić, s višegodišnjim iskustvom u sektoru rada udruga građana.

Danas je održana druga radionica koju je pohodilo 12 polaznika, uglavnom predsjednika i tajnika udruga s područja općine. Značajan je to napredak u odnosu na četvoro prisutnih na prošlotjednoj radionici. Je li tome doprinijela ponešto delikatnija tema sačinjavanja proračuna, bolja informiranost udruga ili nešto treće ne znamo. Također vrijedi istaknuti da je na području Općine evidentirano preko 70 udruga, pa iako je za pretpostaviti da su neke faktički neaktivne – nadamo se da će na trećoj radionici nazočnih biti još više.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku