Sv. Nikola ipak uspio i organizirano darivati najmlađe žitelje općine Orebić

Foto: DV Orebić

Unatoč trenutnim neuobičajenim okolnostima i u orebićkoj školi i u dječjem vrtiću našli su načina organizirati tradicionalno darivanje sv. Nikole.

U najvećem, orebićkom vrtiću, najdraži je dječji svetac malo uranio, te je jučer po završetku boravka djece u vrtiću, uz poštivanje epidemioloških mjera i uz pomoć djelatnika DV Orebić uručio darove kupljene iz općinskog proračuna svakom polazniku vrtića. Dječji vrtić Orebić, koji ovih dana obilježava 27. godina osnutka, organizirat će i preuzimanje darova od za djecu rane i  predškolske dobi koja ne idu u vrtić. Ukoliko sve prođe po planu, mališane i njihove roditelje sv. Nikola iz dječjeg vrtića Orebić dočekat će individualno na prostoru pod nadstrešnicom iza zgrade vrtića u ponedjeljak 7. prosinca i to: najmlađe, od 0-2 godine do 12:30 – 13h, za mališane od 2-4 godine od 13-13:30h i za najstarije u dobi od 4-7 godina od 13:30 – 14:00. Iz DV Orebić mole roditelje da poštuju planirano vrijeme, te da se ne stvara nepotrebno okupljanje i poštuju propisane epidemiološke mjere.

Darove je sv. Nikola poslao i odjeljenju u Vignju, Janjinska će djeca poklone sv. Nikole nabavljene od strane janjinske općine preuzeti u nedjelju u crkvi, dok će djecu iz mjesta pelješke župe najdraži svetac iznenaditi u ponedjeljak. DV Orebić djeluje i u Trpnju, gdje je sv. Nikola također dostavio poklone u vrtić.

I mlađa djeca u OŠ Orebić dobila su prigodne darove, a dočekali su na njihovim klupama.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku