Ponedjeljak, 11 Svibanj 2020 17:39

Sv. misom na otvorenom u Kuni obilježen blagdan Gospe Delorite

Napisao 
Obilježavanje blagdana Gospe Delorite u Kuni Obilježavanje blagdana Gospe Delorite u Kuni Foto i galerija: I. Dajak

Prvi put od osnivanja 1993. godine, Općina Orebić nije svjetovnim događanjima obilježila svoj dan i blagdan svoje zaštitnice Gospe Delorite 10. svibnja.

Zbog epidemije korona virusa i preporučenih mjera epidemiologa nije održana ni svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su trebala biti dodijeljena i javna općinska priznanja. Ona će, kako je odlučeno, dobitnicima biti dodijeljena čim to dopuste zdravstvene prilike.

Inače je blagdan Gospe Delorite nizom vjerskih svečanosti proslavljen u Gospinom svetištu u Kuni, uz dakako preporučene mjere zaštite i uz nazočnosti vjernika. Jučer, na blagdan Gospe Delorite, misu na otvorenom kao i kraću procesiju u krugu svetišta u kojoj je nošen cvijećem okićen kip Gospe Delorite predvodio je generalni vikar dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. U više od 3 stoljeća dugoj tradiciji slavljenja Gospe Delorite, to je bilo prvi put da je misno slavlje održano na otvorenom pred Gospinom crkvom. U povodu dana Općine i blagdana Gospe Delorite čestitku sugrađanima uputili su načelnik Tomislav Ančić i predsjednik Općinskog vijeća Mario Vekić.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Svibanj 2020 18:04

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku